Gigabyte Radeon RX 9070 Gaming OC 16G Review
17 mei 2025, laatste update op 17 mei 2025, 129 views
Rapporteer
Product gekocht
De Gigabyte Radeon RX 9070 Gaming OC 16G is een krachtige en verrassend stille kaart die mijn 1440p- en zelfs 4K-games moeiteloos aankan. In combinatie met een Ryzen 9 CPU levert deze GPU uitstekende prestaties met hoge framerates op ultra settings in titels als Cyberpunk 2077 en Call of Duty. De triple-fan WINDFORCE-koeling houdt de kaart koel zonder storend geluid, zelfs onder zware belasting. Ook de fabrieksoverklok geeft net dat beetje extra power zonder dat je zelf hoeft te tweaken. De RGB is subtiel en past mooi bij mijn build. Kortom: een topkaart voor serieuze gamers die prestaties en stabiliteit zoeken.
Als iemand die dagelijks gamet én graag z’n pc up-to-date houdt, was ik superbenieuwd naar de nieuwe RX 9070 Gaming OC 16G van Gigabyte. Na een paar weken intensief gebruik kan ik zeggen: dit ding is een beest.
De kaart draait alles wat ik ertegenaan gooi op ultra settings, van Cyberpunk 2077 tot Hogwarts Legacy, en dat op 1440p en zelfs 4K. De framerates zijn stabiel en hoog, vaak boven de 100 fps. De WINDFORCE 3X-koeling is echt indrukwekkend – m’n systeem blijft koel en de fans blijven lekker stil, zelfs tijdens lange sessies.
Ook de looks mogen er zijn: strak zwart design, stevige backplate en een subtiel vleugje RGB. En wat ik persoonlijk top vind: hij komt al standaard overklokt, dus je krijgt meteen iets extra’s zonder gedoe.
Kortom: dit is een serieuze videokaart voor gamers die geen compromissen willen.