€ 2.798,- bij Paradigit

MSI GeForce RTX 5090 32G SUPRIM LIQUID SOC Review

17 mei 2025, laatste update op 17 mei 2025, 198 views Rapporteer
Product gekocht 0

Ontzettend krachtige kaart, idle circa 30 graden, onder load 55 tot 65 met zeer conservatieve fan speed. Looks zijn strak maar niet te "gamer"

Software fan control is slecht, forums rapporteren problemen zonder oplossing vanuit Nvidia of MSI.

Pluspunten

• Performance
  • Koeling
  • Looks

Minpunten

• Prijs
  • Stroomverbruik
  • Geluid / Fan Software Control

Toelichting op software en fan control:
MSI-center is bagger. MSI afterburner is een klassieker maar het lukt mij niet om de fans te laten stoppen wanneer de kaart geen koeling nodig heeft. Met een minimum snelheid van een hoorbare 30% is het zonde om de fans continu te laten draaien als de kaart op een koele 30 graden draait bij idle. Dit zou niet zo moeten zijn maar op forums rapporteren meerdere mensen vergelijkbare problemen met deze kaart (en soms 50-series in het algemeen), om deze reden ben ik van plan een Astral LC te proberen.

Heb jij ook een MSI GeForce RTX 5090 32G SUPRIM LIQUID SOC?

Hoi,

Heeft de kaart coil whine?
Niks van gemerkt, ik ben best gevoelig voor dat soort geluiden en heb het niet gehoord. Ik draai standaard mijn fans op maar ~800 rpm om het zo stil mogelijk te houden, dus het is niet alsof de coil whine werd overschaduwd door het geluid van de fans.
En nog een astral lc geprobeerd? Ben erg benieuwd naar de vergelijking qua geluid. Aanstuurbaarheid van de fans onder Linux zou ook erg nuttige informatie zijn. ;)
Ik heb nu inderdaad de Astral LC in gebruik, maar ik ben bang dat ik weinig kan zeggen over het geluid in vergelijking met de suprim LC aangezien die duidelijk problemen had met de fancontrol. Verder tevreden met de astral, gpu tweak3 werkt een stuk beter dan de MSI software en de kaart draait zo koel dat ik de fans op een niet hoorbare lage snelheid kan laten staan.

Ik heb wel een push pull up de gpu radiator aangezien ik case fans over had.

Helaas ook geen ervaring met de fan control op Linux.