ASUS Prime GeForce RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 OC Edition Review
16 mei 2025, laatste update op 2 juni 2025, 100 views
Rapporteer
Mooie (subjectief), degelijke GPU met een hoog OC potentieel (althans op mijn kaart) die zeer goede prestaties neer zet voor het formaat. Het geluidsniveau is echt meer dan prima, en bij full load benchmarking/gaming komt de GPU niet boven de 70 graden uit.
Absoluut een aanrader, waarbij de prijs misschien nog parten kan spelen.
Pluspunten
- Compact formaat (+/- 2,5 slot)
- Relatief lage temperaturen (ook bij OC)
- Mooi design (subjectief)
- (Zeer) Hoog OC potentieel
Komende vanaf een 7900XTX was ik al vrij verwend qua GPU, maar heb toch besloten om de overstap te maken naar een Nvidia GPU.
Na deïnstallatie van de oude drivers kon de nieuwe GPU geïnstalleerd worden, dit ging allemaal vrij makkelijk en het viel mij ook op hoeveel compacter (lichter / kleiner) deze kaart is t.o.v. mijn Asus TUF 7900XTX.
Wat heel fijn is aan deze GPU is dat ik (i.c.m. mijn Corsair RM1000X) maar 1 kabel nodig heb om de GPU van stroom te voorzien, dit ziet er veel netter uit.
Na installatie van de drivers aan de slag gegaan om een benchmark te draaien op 2160P in Furmark (2.8.0.0.) en een score van 7700 punten ( core clock min: 2236 MHz - max: 2640 MHz, max power 115 % TDP (301 W).
Daarna een OC gedaan op de Core van 300 Mhz en een score van 8291 (core clock min: 1320 MHz - max: 2880 MHz, max power 128 % TDP (354 W). Max core temp was 73 graden.
Een verbetering van zo'n 7%.
De komende dagen zal ik de GPU nog verder gaan testen, ook qua games e.d. maar tot nu toe zeer tevreden ermee.