Hogwarts Legacy, Windows Review

Nickkname
13 mei 2025, laatste update op 13 mei 2025, 72 views Rapporteer Product gekocht

Hogwarts Legacy, Windows

Ben er niet van onder de indruk. Het is een mooie game met een cool sausje (best fan van Harry Potter), maar onderwater vind ik de game gewoon niet heel tof. Alle quests, opdrachten, dialogen voelen toch meer van hetzelfde. Veilige game met weinig vernieuwing, weinig baanbrekends.

Pluspunten

• Combat
  • Mooie open wereld

Minpunten

• Veel filler content
  • Dialogen
  • Keuzes hebben geen gevolgen
  • "Veilig"

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik ben niet onder de indruk van de game. Ik ben op 2/3 van de main storyline en merk dat ik de game graag even wil uitspelen om er zo snel mogelijk klaar mee te zijn. Normaliter vind ik het juist tof om veel side-quests te doen en overal geheimen te ontdekken.

Laat ik beginnen met het positieve: ik vind het een mooie game. Hogwarts is mooi gemaakt en de wereld eromheen ook. De combat vind ik ook best tof, het is meestal niet heel moeilijk maar soms wel even.

Dan het negatieve: ik vind dat de game veel filler content heeft (met bijv. scrolls die je verzameld) en nog 1000 andere dingen. Voor mijn gevoel speelt dit een beetje een te grote rol in het spel en in de storyline. De dialogen vind ik soms niet overtuigend, ik weet niet of het aan de stemacteurs ligt of aan de animatie. Er zit voor mijn gevoel weinig emotie in.

De game voelt "veilig" op alle fronten. Er wordt mijn inziens best de nadruk gelegd op trans en homo-relaties. Persoonlijk heb ik daar geen problemen mee, maar ik vind het wat minder passen in deze game. Ook als je kijkt naar de tijdsgeest waarin de game zich zou afspelen. In Cyberpunk vond ik het beter. Misschien is het ook dat de game "veiliger" voelt omdat het voor een jonger publiek bedoeld is dan waar ik toe behoor. De main storyline is best oké, maar ook niet echt baanbrekend. Heb ook het gevoel dat het personage waar ik mee speel behoorlijk "leeg" is, geen achtergrond heeft. Waarom stroomt hij/zij in het 5de jaar in? Waar komt hij/zij vandaan?

Gevangen eenhoorns verkoop je voor 120 goudstukken. Evenveel als een sjaal. Ik snap dat je de in-game balance van goud niet wil verstoren, maar het haalt het realisme wel behoorlijk onderuit.

Ook stoort het me behoorlijk dat ogenschijnlijk belangrijke keuzes in dialogen uiteindelijk geen (echte) gevolgen hebben. Alles leidt tot hetzelfde resultaat. Dat terwijl dat goed zou passen in de game. Het hoeft geen hele grote impact te hebben, maar bijvoorbeeld dat het een quest toevoegt of weglaat door je keuzes is al tof.

Al met al geen brilliante game wat mij betreft. Maar ook niet heel slecht. De echte fans vinden het waarschijnlijk wel tof.

Heb jij ook een Hogwarts Legacy, Windows?