Eizo Flexscan S1931SH-BK (19", 8ms, D-sub/DVI-D, Zwart) Review

Waverick
12 november 2006, laatste update op 12 november 2006, 1.092 views

Eizo Flexscan S1931SH-BK (19", 8ms, D-sub/DVI-D, Zwart)

Na langdurig denken heb ik uiteindelijk voor de Eizo S1931 gekozen. Als hoofdreden omdat ik het scherm voor alles en nog wat gebruik, van games tot programmeren. De prijs is vergeleken met andere monitoren wel wat hoog. Maar bij disc-planet krijg je een gratis pixelgarantie. Ook is de levering behoorlijk kompleet. VGA en DVI kabel, ook een audio kabel. Daarnaast is de monitor in alle standen verstelbaar.

Als vergelijk heb ik m'n oude Philips CRT en op het werk een Dell TFT.

Helderheid:
Deze is enorm, doet bijna pijn aan de ogen, de brightness staat op ongeveer 50%.

Backlight bleeding:
Vergeleken met een CRT is zwart minder zwart, maar er is geen sprake van bleeding waardoor er een mooi egale kleurverdeling is.
Hier speelt ook de grote kijkhoek mee, veel beter dan de Dell TFT.

Ghosting:
Volgens de specs is reactietijd 8ms.
BF2: Geen merkbare ghosting.
Trackmania Nations: Lichte ghosting, bij het maken van de bochten
Pacific Fighters: Geen ghosting

Kleuren:
Geweldig, duidelijk zichtbaar dat er intern een 10-bits colortable gebruikt wordt. Er is een "soort" 3D effect merkbaar.
Foto's en video zijn perfect van kleur.

Pluspunten

• Kleuren
  • Kwaliteit...

Minpunten

• Prijs
  • In het donker zijn de OSD toetsen op het scherm niet te vinden

Als vergelijk heb ik m'n oude Philips CRT en op het werk een Dell TFT.

Helderheid:

Backlight bleeding:
Hier speelt ook de grote kijkhoek mee, veel beter dan de Dell TFT.

Ghosting:
Volgens de specs is reactietijd 8ms.
BF2: Geen merkbare ghosting.
Trackmania Nations: Lichte ghosting, bij het maken van de bochten
Pacific Fighters: Geen ghosting

Kleuren:
Foto's en video zijn perfect van kleur.

Conclusie is dat de Eizo S1931 z'n geld zeker waard is. Het is een genot met een dergelijk monitor te werken. Vergeleken met een Dell TFT (wat ook geen verkeerde monitor is) is duidelijk een kwaliteitsnivo verschil te zien.

Heb jij ook een Eizo Flexscan S1931SH-BK (19", 8ms, D-sub/DVI-D, Zwart)?