€ 87,20 bij Expert

Sony WF-C710N (Zwart) Review

10 mei 2025, laatste update op 10 mei 2025, 91 views Rapporteer
Product geleend +1

Prima oordopjes, echter wel met met een redelijk prijskaartje

Pluspunten

• Premium kwaliteit
  • Goede functionaliteit
  • Touch control werkt goed

Minpunten

• Prijs

3 van 5 sterren (Voldoende)
Kort gezegd: het zijn prima oordopjes, maar qua geluid heeft het mij niet verrast.

Geluidskwaliteit
Mijn muzieksmaak ligt vooral bij metal, en daarbij vind ik het belangrijk dat de instrumenten goed te horen en onderscheiden zijn. Dit gaat prima maar het had van mij iets helderder en gedefinieerder gemogen.
Gelukkig kun je in de app nog wat sleutelen aan het geluid (bass, treble, enz.), en dat helpt wel iets. Maar al met al vond ik het geluid gewoon ‘oké’, niet slecht, maar ook niet indrukwekkend voor deze prijs.

Design & Draagcomfort
Qua uiterlijk zit het wel goed: de oordopjes zien er netjes uit en voelen ook degelijk aan. Ze zitten comfortabel en blijven goed op hun plek, ook als je wat actiever beweegt. Je hebt ze ook snel goed in je oren. Dat is natuurlijk handig als je vaak even tussendoor muziek opzet.
Het oplaaddoosje is lekker compact en makkelijk mee te nemen. Enige minpuntje: het klepje had van mij iets verder open gemogen, dat zou het net iets praktischer maken.

Touchbediening & App
De touch controls reageren vlot en doen gewoon wat je verwacht. Via de bijbehorende app kun je de bediening makkelijk aanpassen naar wat jij handig vindt. Allles is vrij intuïtief in gebruik.
Wat ik persoonlijk een fijne toevoeging vind, is de Spotify Tap-functie. Met twee tikjes op het linker oordopje start je meteen Spotify, zonder je telefoon erbij te pakken.
De noise cancelling is oké, doet zeker iets, maar ik heb betere noise cancelling gehoord.

Batterij & Overige opmerking
De batterijduur is dik in orde. Ik gebruik ze bijna dagelijks een half uurtje à uurtje en in twee weken tijd hoefde ik ze maar 1x op te laden. De app laat ook netjes zien hoeveel batterij je nog hebt in zowel de oordopjes zelf als van het oplaaddoosje.
Wat ik voornamelijk vervelend vond: tijdens het fietsen hoor je flink wat wind langs je oren suizen. Dat is iets wat ik bij andere oordopjes ook wel heb meegemaakt, maar hier lijkt het wat heftiger.

Heb jij ook een Sony WF-C710N (Zwart)?