Refurbished
Gekocht bij de firma Estunt die het binnen 24 uur wist de leveren en kwam goed verpakt in grote doos via de post aan (doos bewaren zolang er garantie op zit).
Dit is mijn 3e aankoop bij Estunt, na eerder een Dell Precision 5520 laptop, een HP Workstation en ervaar het als een betrouwbaar en eerlijk adres om refurbished computerspullen te kopen. De prijs was € 119,= zonder beugel standaard en voor 2 euro meer had ik een display kabel. Nu had ik nog ergens, ooit voor de caravan gekocht, een degelijke VESA 10 cm draaibeugel liggen en een belletje naar de klantenservice van Estunt verblijde mij met de compatible maat van 10 cm. Helemaal mooi en 24 uur later dat het scherm er al aan, hoe mooi wil je het hebben.
Op VESA beugel monteren
Wel altijd voorzichtig kijken hoe diep je kan gaan met de schroefjes met vastzetten op de VESA beugel omdat de originele schroefje er niet bij zaten. Dan weet je meteen dat deze monitoren uit een bedrijf komen waar ze meerdere monitoren op een standaard hebben. Ik heb nog opgelet of ik iets zag van 'inbranding' maar in de 'uit' stand mooi egaal matzwart IPS scherm.
(Foto: de monitor aan de VESA muurbeugel)
Had al een 230 volt snoer in de voorbereiding in het monteren van de VESA muurbeugel, doorgetrokken, want blij toe, in mij situatie heb ik geen plek voor een standaard, dus kwam goed uit.
Waarom een Dell UltraSharp omdat de hoofd monitor dat ook is (U3417W). Ik heb met Black Friday het programma DaVinci Resolve gekocht met korting, na al eerder in de free versie wat montages te hebben gemaakt in HD. Ik heb 3 GoPro Hero 9 actioncams en een Insta360 X3, daarnaast nog wat drones en alles in 4K/24 fps Cinematic staan.
DaVinci Resolve is geen makkelijk programma, technisch USA-Engels is niet ieders moedertaal en ook voor mij niet makkelijk. Na wat andere videomontage programma's te hebben gehad (met die jaarlijkse updates, om dat het programma opeens niet meer werkt), was ik blij DaVinci Resolve te hebben gevonden, gewoon in één keer betalen met lifetime updates, zo wil je het hebben.
Als 2e scherm bij de andere Dell UltraSharp WideScreen
Ik zocht een 2e scherm erbij, hoefte niet iets bijzonders te zijn, het is immers bedoeld voor de YouTube tutorials en het cursus materiaal van Everlearn, leer-gemak. Zocht eerst elders op Marktplaats en daar zag ik een Dell, maar die was HD en wilde gewoon iets meer dan dat en een beetje in de lijn wat ik al had, dus hop naar Estunt en daar neuzen en het kon niet mooier, zonder beugel en een Dell UltraSharp. Ik wist dat de Dell UltraSharp de resolutie in de monitor zelf ingebakken was, dus de vertikale 1440 was gelijk. Zo kan je verschillende resolutie waarden hebben vanuit uit 1 PC in meerdere schermen, het mooie van de Dell UltraSharp versies.
Geluid gaat via de over-ear koptelefoon op mijn 6 kanaals VMX1000 Behringer mixer, gebruikte mijn 'homestudio' configuratie voorheen voor mixen van mijn radioshows (TranceStoned en PsyStoned) en werken in samples maken in FL-Studio, die periode is voorbij waar een andere tijdrovende hobbie voor in de plaats kwam, film montages. Heel leuk al die 4K+ camera's, maar om 4K ook daadwerkelijk te gebruiken heb je goede software nodig voor editten en dat vraagt wat van je PC in Mac of Windows, zware videokaarten met eigen ram geheugen begint vanaf 8 Gb vram .... wil het spul lekker draaien
Refurbish als zinvolle verduurzaming
Heel veel wat ik doe, ook omdat ik niet het budget heb om het nieuwste van het nieuwste te kopen, ook achter ben gekomen dat je heel veel geld kan besparen om niet altijd het nieuwste te willen hebben en daarin draaien product reviews, zoals hier op Tweaker enorm aan bij, niet alleen in fijn tuning van specificaties, maar ook in gebruik ervan. Over dat laatste gaan bijna al mijn reviews daar over.
Zo heb ik niet de allernieuwste GoPro Hero versies, maar 3 gekocht waarvan 1 nieuw was toen de Hero 9 lager geprijst was, toen de Hero 11 uit kwam. Ga je verdiepen in de specificaties in wat je gebruikt, kom je snel achter dat GoPro de stap had gemaakt vanaf de Hero 9 en dat ze tot versie 13 gewoon een commercie minime updates hebben die niet idereen zal gebruiken, twee komen van Marktplaats vandaan, alle drie met MediaMod's omdat ik ze op de motor en fiets gebruik, reduceerd het windgeruis enorm.
Meer camera hoeken in een montage, verhoogd het kijk plezier. Ik heb geleerd dat je de kijker moet laten boeien, veel van de wetenschap leer je door de YouTube analitische gegevens van je YouTube kanaal te bekijken op welke fragmenten ze afhaken, waar boeit het de kijker niet, waar slaat de verveling toe.
Ik kijk met drie ogen naar YouTube vloggers, buiten de inhoud, ook HOE ze het doen, wisseling van korte beelden achter elkaar vanuit meerdere camera hoeken, daar leer je veel van. Zo zie je maar, het hoeft niet allemaal nieuw te zijn, refurbish bespaart niet alleen je kan daardoor ook meer doen, meer met je budget, open je ogen! Verduurzamen begint ook vanuit zinvol besparen vanuit je budget.
Daarom dit betoog off-topic over refurbish kopen en wat ik bespaarde kon ik weer een 20 euro afgeprijsde Display Mod kopen voor de GoPro die ik in de hand hou op de 'Volta'.
Samengevat vanuit Refurbished aankoop
Ik ben er super tevreden mee en wat voor specs dat allemaal heeft, het zal wel. Beeld is mooi scherp, knopjes kom ik niet aan, die stel je eenmaal in, hij gaat automatisch aan en uit als de HP Omen met de GeForce RTX videokaart ook aan en uit gaat. Fijn dat er veel goede componenten een tweede leven hebben met garantie als refurbished, draagt ook weer bij aan de verduurzaming en ik kan daardoor weer meer doen, wat ik anders niet zou kunnen doen.
Specificaties in een notedop:
Schermdiagonaal: 25″ LCD IPS
Resolutie: 2560×1440 (Quad HD)
Beeldverhouding: 16:9
Video in: 2x DisplayPort, 1x HDMI, 1x Mini DisplayPort
USB-hub (downstream): 4x USB 3.2 (Gen1, 5Gb/s)
Contrast: 1000:1
Reactiesnelheid: 8ms
Display: IPS
Kijkhoek: 178°
Beugelbevestiging: VESA 100mm (10 cm)
Gekocht bij
Estunt
Wat zeggen de deskundige op YouTube: