Gekocht via pre-order (geleverd op 25 april), met LG lentekorting waardoor het voor mezelf te verantwoorden was (wellicht is die korting er nog?).
Deze vervangt een lenovo ThinkVision P40w-20, een 39,7" 5120x2160 IPS scherm (die was al fijn) en wat kan ik zeggen, wat een prachtig scherm is dit!
Net iets groter, inktzwart en strak. Wel even een beetje kalibreren, of de settings volgens zoals in deze review:
https://tftcentral.co.uk/reviews/lg-ultragear-45gx950a, dus gaming mode 1 met gamma 4, dan ben je er eigenlijk al.
De kinderziektes zijn in ieder geval onder de aandacht (zoals de fix voor DP2.1), dus dat komt denk ik wel goed. Het is fijn dat LG hier actief mee bezig is, wat ook mag voor die prijs.
Een ding wat ik heb uitgezet is VRR, die 'zie' je helderheid wisselen, vrij irritant.
Het geluid vind ik wat flets, maar dat komt wellicht doordat ik geen muur achter het scherm heb.
Maar gamen op dit scherm is een genot, de immersie is enorm. Alles komt zó direct op je netvlies. Een van de dingen waarom ik deze ook wilde, is de matte coating. OLED is fantastisch, maar die reflecties zijn zo irritant. En dat is bij deze dus ook een stuk minder, heerlijk.
Daarnaast gebruik ik 'm ook voor ontwikkelen en allerhande andere it-nerding en dat was wel even wennen met de curve, maar dat is nu wel oké. Het was vooral de juiste afstand/houding vinden.
Al met al een eerste van de volgende generatie schermen, wel wat aan de dure kant daardoor. Hopelijk zorgt dit ervoor dat de andere fabrikanten ook dit soort schermen gaan maken.