Introductie
Super fijne muis die ik destijds voor 130 euro heb gekocht, maar echt elke euro waard is. Hiervoor gebruikte ik jarenlang de Logitech G700s, maar deze ligt net wat beter in de hand. Hij voelt ergonomisch aan en de bouwkwaliteit is gewoon top.
Gebruik en batterij
Wat ik heel fijn vind, is dat je zelf kunt kiezen of je hem bedraad of draadloos gebruikt. Met een Powerplay-muismat hoef je hem in feite nooit meer op te laden. Sluit je die muismat via de kabel aan, dan wordt de muis draadloos opgeladen terwijl je gewoon doorspeelt. Ideaal, zeker als je lange sessies hebt. Ik gebruik hem nu al zo’n 5 jaar bijna dagelijks voor werk en gamen en hij doet het nog steeds perfect, zonder één probleem.
Software en instellingen
De Logitech G HUB-software is een groot pluspunt. Alles kun je aanpassen: RGB-verlichting, DPI-standen, knopindeling en profielen per game. Zelf heb ik voor shooters, werk en casual gebruik aparte profielen gemaakt. Dit maakt het superhandig om snel te schakelen. Je merkt dat Logitech veel aandacht heeft besteed aan de software: het is overzichtelijk, werkt stabiel en voelt niet als onnodige bloatware.
Sensor en prestaties
De sensor is echt feilloos. Hij reageert direct en nauwkeurig, zonder enige vertraging of rare trackingproblemen. De DPI kan theoretisch tot 25.000+, maar dat is meer marketing dan praktisch. Zelf gebruik ik hem rond de 6000 DPI, wat voor mij de perfecte balans is.
Scrollwiel en knoppen
Het scrollwiel voelt solide aan en kan zowel in ‘ratchet-modus’ (klikjes) als in vrije doorrolstand gebruikt worden. Dat laatste is top als je door lange documenten of websites moet scrollen. De knoppen hebben een fijne klik met genoeg feedback, en doordat alles programmeerbaar is, kun je de muis echt naar je hand zetten.
Extra functies
Er zit ook een precisieknop op, in de software aangeduid met een geel ruitje. Zodra je die indrukt, wordt de DPI tijdelijk verlaagd naar een waarde die je zelf instelt. Ik heb dat op 500 DPI staan, perfect voor bijvoorbeeld langeafstandsschoten in shooters of precisiewerk in Photoshop.
Duurzaamheid en bouwkwaliteit
Na 5 jaar intensief gebruik zijn de knoppen nog steeds strak, de coating is niet afgesleten en ook het scrollwiel werkt alsof hij nieuw is. Geen kraakjes of loszittende delen: de bouwkwaliteit is écht premium.
Al met al is dit gewoon een topmuis. Ergonomisch, duurzaam, compleet aanpasbaar en nog steeds betrouwbaar na jaren intensief gebruik. Werkt als een tierelier en ik zou hem zonder twijfel opnieuw kopen. Voor mij nog steeds de beste investering die ik in een muis heb gedaan.
Extra specificaties G502 LIGHTSPEED
- Gewicht muis alleen: 114 gram (zonder extra gewichten)
- Extra gewichten: tot 16 gram aanpasbaar (4 × 2g + 2 × 4g) om het gewicht / balans aan te passen.
- Sensor: HERO 25K (sommige versies 16K in oudere modellen) met een DPI-bereik van 100 tot 25.600
- Rapportagefrequentie (Polling rate): 1 ms / 1000 Hz zowel bedraad als draadloos via LIGHTSPEED
- Batterijduur: tot 60 uur zonder verlichting; ongeveer 48 uur met standaard verlichting (afhankelijk van gebruik)
- Scrollwiel: hyper-fast scroll / vrije scroll-modus + detectie van kantelen van het scrollwiel (links/rechts tilt)
- RGB-verlichting: 2 zones LIGHTSYNC RGB met ~16,8 miljoen kleuren
- Materiaal / bouw: rubberen zijgrepen; intern endoskelet design waardoor de behuizing dunner is (~1,2 mm wanddikte) terwijl de stevigheid behouden blijft.
- Compatibiliteit: werkt met Windows 8 of later, macOS 10.11 of later; volledige functionaliteit via Logitech G HUB software
- Accessoires in de doos: LIGHTSPEED draadloze ontvanger, ontvangerverlengkabel, laad-/data-kabel, gewichtenset, documentatie