€ 269,- bij Paradigit

Lenovo N27p Zwart Review

LVL
2 mei 2025, laatste update op 2 mei 2025, 107 views Rapporteer
Product gekocht 0

2 schermen gekocht voor op kantoor en bestemd voor iemand dat een beetje fotobewerking doet. Na wat onderzoek op kleurechte weergave uiteindelijk op dit display uitgekomen, ook gezien de kosten van veel van deze schermen. De kleurweergave én helderheid verschilt enorm tussen schermen. Het serienummer verschilt nagenoeg niet, dus het komt gewoon uit dezelfde batch. Veel instellingen uitgeprobeerd, maar niets helpt. Niet kopen dus!

Pluspunten

• Prima display als je niets om kleurweergave geeft

Minpunten

• Kleurweergave verschilt enorm tussen schermen
  • Helderheid verschilt enorm tussen schermen
  • Niet kopen, geef iets meer uit aan een beter display!

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Twee schermen gekocht voor op kantoor en bestemd voor iemand dat een beetje fotobewerking doet. Na wat onderzoek op kleurechte weergave uiteindelijk op dit display uitgekomen, ook gezien de kosten van veel van deze schermen. De kleurweergave én helderheid verschilt enorm tussen schermen. Het serienummer verschilt nagenoeg niet, dus het komt gewoon uit dezelfde batch. Na contact met TechFabrique (ook een nachtmerrie, reactie pas weken later) een nieuw exemplaar gekregen die ze van Lenovo hadden gekregen. Ook dit nieuwe exemplaar verschilt tussen beide exemplaren.

Je krijgt er nota bene een testrapport bij, maar ondanks dat verschillen de displays enorm van elkaar. We hebben ontzettend veel getest:
- We hebben er nog een tijdje mee gewacht i.v.m. mogelijk inbranden.
- Getest met andere computers, andere kabels om de videokaart of verbinding uit te sluiten.
- Instellingen aangepast (vooral veel uitgezet) om een verschil tussen fabrieksinstellingen uit te sluiten.

We hebben drie andere merken displays als paar bekeken en die hebben allemaal een zeer vergelijkbare kleurweergave en helderheid. Deze 'office' displays zijn niet duur, maar wel IPS. Hier had ik eerder verschillen verwacht, niet met een display waarbij je een testrapport krijgt plus bepaalde garanties wat betreft kleurweergave.

Conclusie: Deze schermen zijn niet te vertrouwen wat betreft kleurweergave. Leuk dat ze met specs gooien, maar hier klopt he-le-maal niets van (of leuke marketingtrucs om ons te misleiden). Niet kopen dus, tenzij je er maar één gebruikt én niets om kleurweergave geeft (maja, dan kan je net zo goed een goedkoper display kopen).

Heb jij ook een Lenovo N27p Zwart?