Tenways CGO009 Groen Review

1 mei 2025, laatste update op 1 mei 2025, 118 views Rapporteer
Testpanel +2

Ik werd, tot mijn grote vreugde en verbazing, uitgenodigd om deel te nemen aan het Testpanel voor Tenways en ik heb natuurlijk meteen ja gezegd want Tweakers, Testpanel, en Tweakers. Het was als een droom die uitkwam.

Pluspunten

• Robuuste stadsfiets
  • Goede klantenservice
  • Goede app ondersteuning
  • Tweakers test panel was zo leuk!

Minpunten

• Herenfiets lastig als je damesfiets gewend bent
  • hard zadel
  • QR code lastig scannen

Tweakers Test Panel
De meeting vond plaats op 5 april 2025.We hebben een hele leuke speurtocht gedaan met 2 groepen. Ook al werd er vooraf gezegd dat het geen competitie was, hebben we er stiekem toch een beetje een wedstrijdje van gemaakt. Ik moet zeggen dat ik met de m’n neus in de boter ben gevallen want mijn groep was echt supergoed.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/PUHsl1ZOm3G37m8kBY0ji4EuFCI=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/437456/1UasF0XHUbVvOxJ2lMst7p4zlcM0DZpXVNam9nBFdP1xvvjQlu.jpeg?f=620xauto

Tijdens de speurtocht reden we op de Tenways fietsen kriskras door Amsterdam en haar drukke verkeer. Met oude mensen op de stoep, de bakfietsen met kinderen en krasse bestuurders van auto’s die niet wisten of ze naar rechts of naar links wilden gaan. Het was bijna real life Carmagedon soms.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/aDXzaRpcR2vuaKv26Bv9zpgS1KI=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/437456/1UasF1NMUuckWPsYI3v2kh1yhXAbOXLH6Cb32s4JFJhRtaBQyx.jpeg?f=620xauto

Dat was ook het moment dat ik er achter kwam dat de Tenways fietsen erg responsive waren. De schijfremmen doen het perfect en reageren meteen wanneer je de remmen indrukt. Erg goed wanneer je in een drukke stad als Amsterdam fietst.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/EePkoVcz3Fk87MQIo8IVMA9JUso=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/437456/1UasF1kF5QQiJHOviaW2mIFm7PDapGIQ7CAGtapEC4tltJhnTP.jpeg?f=620xauto

Het was wel even zoeken naar hoe de trapondersteuning precies werkt. Je moest de fiets dus aan zetten maar verder wist ik het niet helemaal maar het werd me later duidelijk dat je op het plusje op het stuur moest drukken. Daarbij is 3 de hoogste stand voor trapondersteuning en 1 de laagste en dan heb je 2 en dat is de gulden middenweg. Het betekent dus ook dat ik de eerste kilometers zonder trapondersteuning heb gereden en ik nu snap waar mijn nieuwe sixpack vandaan komt.
De Tenways CS009 wordt thuisgebracht
Er werd de optie geboden om de fiets meteen mee naar huis te nemen. Ik heb hier geen gebruik van gemaakt en dus stond de fiets een paar dagen later op de stoep, gebracht door de fijne medewerkers van Brenger.nl.

Ik heb de optie “zo compleet mogelijk bezorgd” want als ik het zelf moet doen dan was ik nu nog bezig geweest met het in elkaar zetten van de fiets met mijn 2 linkerhanden.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/ZYhjAaFePKDrOEljsRHHG4T2H4o=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/437456/1UasF1tnyZIwgrprcD03p4GOzfBgQsIvgUvr4fZjSRqWXGS7uR.jpeg?f=620xauto

De fiets rijdt heerlijk en ik kreeg er een slot bij maar in mijn geval zat er geen sleutel bij om de accu eruit te halen dus een dure fiets zoals de Tenways CS009 voor een langere tijd onbeheerd laten staan, vond ik te riskant. Hierop heb ik met tweakers gemaild en zij hebben Tenways Customer Service gebeld. Tenways helpdesk is erg goed moet ik zeggen. Ze denken mee en ze bedenken oplossingen. Ze wilden eerst de sleutel opsturen maar konden die niet vinden en dus werd er besloten dat er een nieuwe fiets moest komen.

Ik heb natuurlijk wel wat ritjes gemaakt maar niet veel en mijn eerste indrukken waren goed. De fiets trekt snel op en de dikke banden zorgen voor een goede wegligging.

Wat verder ook fijn is, is de Turbo Boost. Vooral bij stoplichten en hellingen kan je met je turbo boost toch een hoop compenseren.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/jkJ3SJ72ctoLcqEfCYGwK5YuZLo=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/437456/1UasIxQMEJAhi97x2AgIvilmalycxMM4smgMFha2jj9FFTragQ.jpeg?f=620xauto

Ik kreeg er ook een telefoonhouder bij maar nogmaals, met mijn 2 linkerhanden is het me niet gelukt om het goed open te krijgen en mijn Galaxy Z Flip 5 er in te stoppen.

Het scannen van de QR code was beetje pittig met het mikken op de code, en ik heb er wel vraagtekens bij. Als je weet waar die zit dan is het makkelijk voor een derde partij om die ook te scannen via de app en op die manier de fiets over te nemen.
De Tenways App
De Tenways app is wat je gebruikt om de QR code te scannen. Het houdt je accuduur bij en je kan een notificatie krijgen zodra die leeg is. Maar ook extra beveiliging zoals de fiets ontgrendelen met bluetooth. Maar het houdt ook bij hoeveel kilometer je hebt gereden, het aantal calorieën dat je hebt verbrandt en het geeft een notificatie als de fiets beweegt zonder dat jij er op zit.

De app zelf is de eerste 3 jaar gratis en daarna betaal je €29,90 las ik en dat is best een redelijke prijs.

Het registreren van de fiets via de app was pittig, maar het is wel gelukt. Aangezien ik een tweede fiets kreeg had ik 2 fietsen in mijn app staan. De fiets die was opgehaald stond een kilometer of 50 verderop maar ik kreeg nog steeds notificaties. Ik bleef maar notificaties krijgen en ik probeerde de fiets uit de app te krijgen. Dat was best een beetje een gedoe, want de optie is behoorlijk verstopt in de app. Het is wel gelukt maar het proces was me iets te gecompliceerd.
Het rijgemak en ontwerp van de Tenways CS009
De fiets rijdt heerlijk. Ik heb er korte ritten mee gedaan en lange ritten mee gereden. En ik ben van plan om er nog 1 of 2 lange ritten mee te rijden tot de fiets weer wordt opgehaald. De remmen zijn responsief, het stuurt lekker, het zadel is wat te hard na een tijdje maar dat kan je ook vervangen.

De toebehoren die je krijgt, zoals het gereedschap en de pomp en een extra trapper, zijn allemaal erg praktisch.

Het ontwerp van de fiets is stevig en erg minimalistisch. De accu is makkelijk uitneembaar, sleutel er in, en hij is er uit. Terugzetten is gewoon er in klikken.

Op de hoogste stand haalde ik een topsnelheid van 27.1 km/u maar dat waren op lange rechte stukken. In de stad rondrijden of in een van de nabijgelegen dorpjes, daar haal je geen topsnelheid en dat hoeft ook niet.

De actie radius staat op zo’n 60 kilometer maar dat heb ik niet helemaal getest want ik ga altijd met een volle accu op weg.

Is de fiets iets voor mij? Nee, ik ben meer van de damesfietsen. Met mijn lengte, 1m68, moet je behoorlijk lenig zijn om op de fiets te stappen. Het was iedere keer afwachten of er mensen naast me stonden die me een cijfer gaven voor het opstappen.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/uhwgSuw1H9DlP5K3d7qoaoRr3BM=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/437456/1UasIx84WTBkna1w6dUJW8sqhTd9WjLpQqbm8uNWPq297ldkUS.jpeg?f=620xauto

Maar als jij op zoek bent naar een heerlijke herenfiets, met een zeer degelijke trap ondersteuning, een goede app en geweldige klantenservice, dan is de Tenways CS009 helemaal jouw ding.

Heb jij ook een Tenways CGO009 Groen?