€ 2.948,- bij Paradigit

ASUS ROG Astral LC GeForce RTX 5090 32GB GDDR7 OC Edition Review

30 april 2025, laatste update op 30 april 2025, 133 views Rapporteer
Product gekocht 0

Ik heb deze videokaart aangeschaft als vervanger van mijn asus rog 4090 strix.

Pluspunten

• Temperaturen van de gpu core en het geheugen blijven onder de 60 graden onder full load.
  • Ruimte om te overclocken met zoveel koelcapaciteit.
  • Snelle kaart, en erg veel bandbreedte.
  • Gpu tweak geeft inzicht op je pins & stroomverbruik
  • Kabels zijn netjes weg gewerkt in de sleeving van de tubes.Fans op de radiator zijn daisy chained.
  • Ziet er strak uit qua design!

Minpunten

• De prijs.
  • Bij mij zitten de tubes/sleeving als de kaart verticaal geplaatst is, precies voor het display van mijn asus ryujinn aio koeler...
  • Geen Unc 6-32 (5 of 6mm qua lengte) schroefjes meegeleverd voor het bevestigen van de radiator.
  • tot nu toe geen mogelijkheid gevonden om de pompsnelheid aan te passen.

Ik wilde een jaar geleden eigenlijk de asus 4090 matrix aanschaffen, die was bijna nergens verkrijgbaar.
Daarna de wens gehad om mijn 4090 strix in een custom loop te plaatsen, ekwb waterblock voor de 4090 strix aangeschaft.
Uiteindelijk heb ik er niks mee gedaan en dus geen custom loop gebouwd.
Maar toen kwam de 5090 astral LC uit, een mooie aio oplossing.
Deze kaart lijkt op de 4090 matrix en is qua snelheid en bandbreedte toch echt wat krachtiger.

Deze kaart voldoet qua aansluitingen aan al mijn wensen.

Sta er nog steeds versteld van hoe stil en koel de kaart is in vergelijking met mijn "oude" asus 4090 strix.

Tevens 1 klein minpuntje. Schroefjes om de radiator te bevestigen worden niet meegeleverd!

Je hebt Schroefjes nodig met de volgende maat: Unc 6-32 met een lengte van 5mm of 6mm, en natuurlijk een washer per schroef.

Heb jij ook een ASUS ROG Astral LC GeForce RTX 5090 32GB GDDR7 OC Edition?

TPU heeft een week geleden een eigen review van de 5090 LC gepost en ook de kaart en de koeler uit elkaar gehaald.
Zo te zien zit in de 5090 LC dezelfde ratelpomp als op de oudere 4090 Matrix Platinum. 2 pin stekkertje dus inderdaad vast op 100%. Stomme zet van Asus, zeker gezien de pomp gewoon luidruchtig is en er genoeg klachten over zijn geweest.

[Reactie gewijzigd door RadYeon op 4 mei 2025 23:04]