Corsair Gaming M65 RGB ULTRA Review
28 april 2025, laatste update op 28 april 2025, 79 views
Rapporteer
Product gekocht
De korte versie: in principe een prima muis met 1 echt groot probleem. In mijn twee exemplaren gaat het scrollwiel na verloop van tijd raar doen en dat maakt de hele muis onbruikbaar.
Dat, en iCue is iets waar je van moet houden. Verder een goede vorm, handige extra knop en vlotte reactie op bewegingen.
Pluspunten
- Nauwkeurig
- Fijne pasvorm
- Handige duimknop
- iCue
Minpunten
- Scrollwiel
- Scrollwiel
- Scrollwiel
- iCue
2 van 5 sterren (Slecht)
Dit zou echt een hele goede muis geweest zijn, als er niet telkens hetzelfde probleem mee optreedt: het scrollwiel gaat na verloop van tijd extreme haperingen vertonen.
Tracking en reactiesnelheid zijn prima in orde. Bouwkwaliteit is ook goed; minus wellicht het scrollwiel. Met alle extra gewichten erin, is dit voor mij een fijn gewicht. Niet te zwaar, niet te licht. Muisknoppen klikken wat licht, maar in de latere productiebatches niet problematisch
Bij mij ligt deze muis goed in hand en de 'sniper' knop aan de zijkant is erg handig om via iCue allerhande functies en macros aan te koppelen (drop kick in Dying Light 2, throw weapon in Chivalry 2 etc). iCue werkt daar doorgaans erg goed voor, maar heeft de vervelende neiging om stilzwijgend om te vallen of profile switching verkeerd om te doen (dus je default Windows profile in game en vice versa).
Het allergrootste probleem, waardoor deze muis absoluut geen voldoende kan krijgen, is het scrollwiel. Ik zit nu op het tweede exemplaar nadat de eerste door Corsair onder garantie vervangen is. Problemen beginnen telkens na ongeveer een jaar en zijn telkens hetzelfde. Op internet zie je dit probleem ook vaak terug.
Eerst begint het scrollwiel stappen over te slaan en pakt het uit 10 keer draaien er misschien 7 of 8 op. Daarna begint er zo af en toe een scroll in de tegenovergestelde richting bij te komen. En vervolgens weigert het ding totaal, mixt het precies evenveel scroll in beide richtingen of krijg je scrollgedrag tegenovergesteld aan de input. Heel af en toe leeft het ding weer op, maar zeker niet voor de volle 100% en het duurt nooit lang. Dit maakt die hele muis totaal onbruikbaar.
Er zit geen stof in. Factory reset helpt niet. Firmware refresh helpt niet. De plek waar je druk uitoefent op het wiel helpt iets. Druk bij naar beneden scrollen op de voorkant van het wieltje en het werkt voor ongeveer 50%. Bij naar boven helpt meer druk op de achterkant. Maar het is hoe dan ook waardeloos en dus geen aanrader.