Minisforum Venus UM690, 16GB ram, 512GB opslag Review

Primaat Newbie
27 april 2025, laatste update op 27 april 2025, 23 views Product gekocht

Minisforum Venus UM690, 16GB ram, 512GB opslag

Als 'Refurbished' gekocht, ziet er als nieuw uit en werkt goed. Alleen standaard SATA kabetje voor extra harde schijf is te kort.

Pluspunten

• Compact
  • Goedkoop
  • Voeldoende aansluitingen

Minpunten

• WIFI langzaam (Kan ook aan mij liggen)
  • SATA kabeltje te kort

Mij "oude" I5 - 4430 (die nog in een klassieke grote 'kast" zit) is niet compatibel voor WIN11 dus tijd voor iets nieuws.
Ik dacht, we nemen dit keer een Ryzen, de Minisforum is mooi compact met voor mij voldoende spec's voor huis, tuin en keuken gebruik. Omdat we matuurlijk extra zuinig zijn gewacht todat deze als "Refurbished" op de webshop stond. Uiteindelijk de AMD Ryzen™ 9 6900HX (UM690) / 16GB RAM +512GB SSD (Refurbished) met 1 jaar garantie gekocht voor € 289,-.
Levertijd was 16 dagen, dit staat ook zo aangegeven op de website. Magazijn zit in Duitsland, volgen mij Düsseldorf of daar ergens in de buurt dus geen probleem met invoerrechten.
Alles is mooi verpakt en ziet er als nieuw uit. Voor extra opslag heb ik er een SATA harde schijf ingezet die ik nog had liggen (WD 10JPCX, 1.0TB).
Deze past maat net maar het gaat, alleen is het SATA kabeltje van 70mm iets te kort. Dus in plaats van met de originele schroefjes de schijf 'ondersteboven' vast gezet met dubbelzijdege plakband (lekker professioneel!).
Alles start normaal op. Ik heb de indruk dat de wifi langzamer is dan een laptop die in de buurt staat, maar dat kan ook aan mij liggen.
Bloatware heb ik nog niet kunnen ontdekken, ik krijg alleen af en toe een Windows notification een pop-up in het Chinees, screenshot gegoogled, is waarschijnlijk een driver assistent. Hier maak ik mij voorlopig geen zorgen over.
Al met al zeer tevreden.

Heb jij ook een Minisforum Venus UM690, 16GB ram, 512GB opslag?