€ 109,- bij Hardware-Experts

MSI PRO MP271A E2 Zwart Review

25 april 2025, laatste update op 25 april 2025, 204 views Rapporteer

Gelijk de dag nadat ik de eerste gezien en getest had een tweede besteld omdat ik gelijk overtuigd was van deze monitor voor voornamelijk desktop publishing werk en met twee dezelfde monitors op mijn Zorin OS Pro Linux systeem werkt dit ronduit fantastisch. Ze hebben een fantastisch eenvoudig menu en zijn goed instelbaar naar jou wens terwijl de standaard instellingen van deze monitor al heel mooi ogen.
De plaatsing van de joystick bediening van deze monitor is juist heel logisch achterop maar om hem uit te zetten had ik persoonlijk liever een appart knopje voorop gezien dat je slecht 1 keer hoeft in te drukken ipv de knop achterop 5 sec ingedrukt te houden.
Uitermate tevreden met deze fantastische prijs kwaliteit monitors

Pluspunten

• Goede prijs
  • Scherp beeld
  • Mooi beeld
  • 120 hz verversing via HDMI en DP

Minpunten

• Mis een aan/uit knop op de voorkant ipv de achterkant.

Voor mij gaf dus de prijs kwaliteit verhouding de doorslag om gelijk een tweede te kopen. Met twee verschillende monitors heb je altijd kleur verschil en krijg je ze nooit exact hetzelfde ingesteld vandaar dat mijn keuze voor een 2de snel gemaakt was ook omdat ze met 3 computers werken te weten 2 workstations en 1 Data server pc aangesloten met voor elke monitor haar eigen HDMI switch 1x via Display Poort naar HDMI verbinding en 1 x via een 4 x HDMI KVM switch op de HDMI aansluiting met usb 2.0 verbinding voor muis en toetsenbord. Alles puur hobbymatig en ben dus niet professioneel ermee bezig. Vandaar dat ik ook zo tevreden ben met deze monitors, omdat ik mijn bureaublad uitgestrekt heb krijg ik een zee van plaats om te werken zonder dat je ogen vermoeid raken.

Dit werkt aan zich fantastisch en of de kleuren exact weergegeven worden of niet boeit mij niet zo veel aangezien het puur hobbymatig is en elke monitor toch zijn eigen voorkeur heeft kwa kleur instelling, contrast en helderheid. Het feit dat het nu op beide monitors hetzelfde is vind ik veel belangrijker dan dat dit ook druk technisch gezien correct overeenkomt wat je naar mijn bescheiden menig ook niet nodig hebt als hobbyist.

Na 10 jaar weer eens wat nieuws gekocht, waarmee ik wil zeggen niks gewend te zijn dan verouderde krenmpel en jonge jonge ze gooien je dood met termen zoals 1K 2K of 4K verversing snelheden en aansluitmogelijkheden terwijl ik maar wat simpel type, kopieer en plak werk doe en af en toe een WW2 spelletje nu dus op 1080p maar wat een verschil in beeldkwaliteit, helderheid en rust voor je ogen en fantastisch beeld met mijn oude RX 580 8GB 2048 werkelijk een lust voor de ogen waardoor mijn "oudjes" toch weer een upgrade hebben gekregen.

Heb jij ook een MSI PRO MP271A E2 Zwart?