ASUS ROG CROSSHAIR X870E HERO Review

Max|Burn
25 april 2025, laatste update op 26 april 2025, 18 views Product gekocht

ASUS ROG CROSSHAIR X870E HERO

Fantastisch moederbord met veel mogelijkheden.

Pluspunten

• Veel OC mogelijkheden
  • Ziet er mooi uit zonder te schreeuwen
  • Veel connectivity
  • USB-C PD Port

Minpunten

• Prijs

Look & Feel
Het bord is vrijwel geheel zwart met een ASUS ROG LED Logo. Het zwarte i.c.m. de grote heatsink onderdelen oogt erg strak mijn inziens. Met 3 ARGB aansluitingen kan je verder los met RGB leds mocht je dat willen.

Installatie
Geen grote op of aanmerkingen. De verschillende connectors zaten op, voor mijn fractal north case, logische plekken waardoor de build erg strak is geworden. Installeren ging makkelijk alhoewel de Quick release opties voor mij niet per se nodig zijn.

Overclocking & Debugging
Ik heb last minute ander RAM moeten bestellen alleen had daarbij gemist dat het intel XMP optimized was zonder EXPO profielen. Dankzij de uitgebreide timing opties in het BIOS heb ik alsnog met veel gedoe (lag aan het RAM..) redelijk goede performance uit de sticks kunnen halen.

Overclocking van een 9950X3D ging ook vrij makkelijk dankzij de vele opties. Draai nu stabiel ~5400-5600mhz all-core load (Afhankelijk type load) en ~5950MHZ op single core boost.

Wegens een NVIDIA bug had ik vaak zwart beeld bij het opstarten na BIOS config changes / into BIOS. Dit kwam veel voor tijdens het tunen van het RAM. Ik dacht steeds dat het RAM training problemen waren maar dankzij de error codes van het mobo kwam ik er achter dat het wel degelijk aan de videokaart lag. Bij doorzoeken bleek dit een bekend probleem te zijn bij de RTX 5000 series. De rest van het tunen dus maar via de iGPU gedaan.

Connectiviteit
Heel erg veel connectivity opties. USB-C, USB-A, Thunderbolt en een USB-C Port met Power delivery. Veel PCIEx opties, ~4-5 M2 SSD Bays. Je kan in ieder geval alle kanten op.

Heb jij ook een ASUS ROG CROSSHAIR X870E HERO?