Gigabyte AORUS ELITE 80+ Platinum 1000W Review
21 april 2025, laatste update op 21 april 2025, 88 views
Rapporteer
Product gekocht
Na de aanschaf van een nieuwe grafische kaart merkten we dat onze oude PSU niet genoeg poorten had. Deze Gigabyte AORUS ELITE 80+ Platinum 1000W heeft alles wat we nodig hadden en levert prima vermogen voor de setup. Alleen de SATA-kabels zijn echt kwetsbaar, wat voor wat extra stress zorgde tijdens de installatie. Maar verder doet de PSU precies wat het moet doen en ben ik er blij mee.
Pluspunten
- Platinum 80+
- Efficient
- Genoeg poorten voor 5070 ti
Gigabyte AORUS ELITE 80+ Platinum 1000W - Goed, maar met een klein minpunt
We hadden een nieuwe PSU nodig, omdat onze oude simpelweg te weinig poorten had om de nieuwe grafische kaart van stroom te voorzien. We besloten de Gigabyte AORUS ELITE 80+ Platinum 1000W te kopen, omdat we een betrouwbare voeding wilden die voldoende vermogen had voor onze setup.
Wat ik wel kan zeggen, is dat de 1000W zeker voldoende is. We draaien de kaart zonder problemen, en het voelt echt stabiel aan, zelfs bij zware belasting. Die 80+ Platinum certificering betekent ook dat de voeding behoorlijk efficiënt is, en je merkt dat het systeem minder warmte genereert en de energie goed wordt benut.
Wat me wel tegenviel, waren de SATA-kabels. Die dingen zijn echt heel breekbaar. Bij het installeren moest ik super voorzichtig zijn om ze niet te beschadigen, want het voelde aan alsof ze gewoon zouden breken bij het minste verkeerd trekken. Dat was wel een beetje frustrerend, zeker voor de prijs die je ervoor betaalt.
Al met al ben ik tevreden met de keuze. De PSU doet wat hij moet doen en levert genoeg vermogen voor de nieuwe grafische kaart en andere onderdelen. Maar die kwetsbare SATA-kabels zorgen wel voor een klein minpuntje. Toch zou ik het voor de prestaties zeker aanraden.