ASUS Prime GeForce RTX 5070 12GB GDDR7 Review
21 april 2025, laatste update op 21 april 2025, 168 views
Rapporteer
Product gekocht
Totaal waardeloos voor degelijke fotobewerking met de Adobe producten: Bridge, ACR, LR
Minpunten
- Drivers
- Adobe ACR, LR, RAW foto editing
- Frustrerend
1 van 5 sterren (Waardeloos)
Aangekocht aan 629€ bij Amazon.NL, lijkt ondertussen de normale prijs.
Upgrade gedaan van een rtx 2060 6Gb naar deze RTX 5070 12GB voor het bewerken van foto's in Adobe Bridge-ACR, LR in Raw bestanden van 42Mpx Sony A7R II.
Gevoelsmatig is er géén merkbaar verschil in verwerkings tijden voor Denoise, panorama, HDR, RAW to Jpeg export, maskers etc...
Ik zou een cronometer kunnen gebruiken maar als het verschil gevoelsmatig peanuts is zoals nu heeft dit weinig nut.
Ik bedoel, van de 1650 naar de 2060 was het een verbluffend verschil, maar van deze 2060 naar de 5070 niet noemenswaardig.
Bij de "performance" view van Window's Task manager kan men duidelijk zien dat de 5070 amper of niets word aangesproken.
Gellukig 30 dagen retour en dat zal het waarschijnlijk worden.
Ja, alle performance settings in alle Adobe aplicaties staan wel degelijk aan op GPU aceleration.
met de nieuwste driver 572.70 van 16 april 2025 komt erbij dat ACR en Bridge steeds vastlopen, terug naar de oudere driver 576.02 even traag maar tenminste stabiel.
Mijn PC: PSU Corsair RM850x V2024, CPU AMD ryzen 9 5900x, RAM: 64GB, SSD: M2 512Gb (2x) ,W11 64bit pro.