€ 343,- bij bol

ASUS Dual GeForce RTX 4060 EVO OC Edition 8GB GDDR6 Review

18 april 2025, laatste update op 21 april 2025, 76 views Rapporteer
Product gekocht 0

Ik gebruik deze kaart in combinatie met GPU passthrough in een virtualisatieproject waarin ik game- en desktopstreaming centraal stel. In die rol presteert de kaart perfect: de prestaties zijn uitstekend, het stroomverbruik is laag en de ventilatoren blijven fluisterstil, zelfs bij langdurige belasting. Voor iedereen die een stabiele en efficiënte GPU zoekt voor een VM-omgeving met streaming via bijvoorbeeld Moonlight, is dit een absolute aanrader.

Pluspunten

• Goede prestaties bij gaming en streaming
  • Werkt uitstekend met GPU passthrough in VM
  • Stil en energiezuinig
  • NVIDIA maakt passthrough en Moonlight-streaming eenvoudig

Minpunten

• Behuizing voelt iets minder premium aan dan verwacht

Ik heb de ASUS Dual RTX 4060 EVO OC Edition gekocht voor een virtuele machine-setup waarbij GPU passthrough belangrijk is. De installatie verliep soepel: de kaart werd direct herkend in mijn VM, zonder gedoe met drivers of extra configuratie. Prestaties tijdens gaming en streaming zijn uitstekend, en de koeling blijft stil en effectief.

In mijn server zitten meerdere GPU’s voor verschillende virtuele machines, en ondanks die gecombineerde belasting blijft deze kaart koel en stabiel presteren. Mijn keuze voor een NVIDIA-kaart was bewust — met passthrough werkt dit meestal soepeler dan bij AMD, zeker voor toepassingen zoals Moonlight. Ik gebruik Moonlight om naar andere apparaten te streamen, en dat loopt verrassend vloeiend en zonder haperingen.

Ook het automatisch resetten van de GPU bij het stoppen van de VM werkt probleemloos, wat het hele proces een stuk gebruiksvriendelijker maakt. Alles bij elkaar is dit wat mij betreft een perfecte kaart voor wie op zoek is naar een stille, zuinige en krachtige oplossing voor virtualisatie en game streaming. De afwerking van de behuizing is misschien wat minder luxe dan bij de ROG-serie, maar dat is echt een detail.

Heb jij ook een ASUS Dual GeForce RTX 4060 EVO OC Edition 8GB GDDR6?