€ 939,28 bij Amazon.nl

Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti WINDFORCE SFF 16G Review

gamesbond007
15 april 2025, laatste update op 21 april 2025, 574 views Product gekocht

Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti WINDFORCE SFF 16G

Overgestapt van de 9070xt Reaper en gekocht voor 889 euro. Dus voor 90 euro verschil zoveel beter GPU gekregen.
(Zie ook mijn review voor de 9070xt reaper)

20 jaar lang AMD/Radeon fanboy geweest.
Maar indien de prijsverschil ong. 100 euro is kan ik iedere aanraden om de 5070ti te kopen!!!

Pluspunten

• Goede bouwkwaliteit
  • Zeer stil, geen coilwhine
  • Zeer lage temps. Zelfs op max OC
  • Software functies werken beter

Minpunten

• De huidige GPU prijzen in algemeen
  • Raster performance niet veel beter dan 9070xt

Ik hoop dat mijn review kan bijdragen voor iedereen die zit te twijfelen tussen de 9070xt (reaper) & 5070ti (windforce).
Lees ook mijn 9070xt review voor extra context!

Ik was zeer ontevreden over mijn 9070xt reaper heb hem gelukkig kunnen verkopen en toevallig voor 889 euro de windforce kunnen kopen via megekko. (Ook zeer goed service geleverd. Heb in de avond na 18.00 besteld, kreeg om 22.00 melding dat het is verzonden. Volgende (mid) dag had ik hem gekregen. Applause waard)

OMG wat een verschil in bouwkwaliteit.
En superstil ivm de 9070xt.

Wat ook direct opviel is dat windows net iets beter en fijner werkt op de 5070ti. Ik kan het moeilijk verklaren maar het lijkt alsof het beter compitable is met nvidia gpu's. De nvidia software is ook veel slimmer lijkt het. De software werkt makkelijker door een slider functie ect.

Maar software (is voor mij niet echt belangrijk) ter zijde zijn de prestaties niet veel beter dan de 9070xt. Althans dat was mijn dag 1/eerste indruk. Was tentijde FF16 aan het spelen en het fps verschil was maar 1-3. (Ik speel uitsluitend single player games, indien mogelijk op 4k60fps) Silent hill en indiana jones waren ook niet veel beter op de 5070ti ivm 9070xt.

Dus was behoorlijk teleurgesteld en dacht om het weer direct terug te sturen. Ik vond het vreemd dat in alle reviews de 5070ti beter deed maar ik zelf geen verschil zag. Zodoende ging ik na lang onderzoek OVERCLOCKEN (ben zelf geen voorstander van OC)

De windforce is beperkt overclockbaar (zoals de 9070xt reaper) maar online zag ik dat je de bios kon updaten met die van 5070ti GAMING OC. Dus heb dat gedaan (Dat was super makkelijk, zelfs voor een NOOB als ik)

Tijdens het OC tests merkte ik dat de kaart zowel op stock als op max OC zeer stil is en super lage temps heeft. Altijd onder de 60° en muisstil. De 9070xt reaper is zeer heet (vram 92° en moest super downlocken om het still te krijgen. Moet wel zeggen dat de fps winsten door overclock (voor beide kaartten) niet zoveel zijn. MAX 5fps. Dus vind het niet verstandig, want??? DLSS is gewoon zeer goed, had het niet verwacht maar tijdens normaal gameplay zie je geen verschil tussen 4k native en dlss quality. De framegen van nvidia werkt ook veel beter, maar ik gebruik het liever niet (teveel screen tearing). Ik heb op ff16, silent hill 2, re3, en nog een paar spellen fsr 4 geprobeerd (via optiscaler) maar DLSS is zichtbaar beter. (En minder gedoe om te activeren)

Maar wat voor mij echt het verschil maakte waardoor ik na 20 jaar AMD/Radeon fanboy toch ben overtuigd van (de hebzuchtige) NVIDIA. Was dat tijdens het spelen van FF16 ik via de NVIDIA app de settings heb aangepast en toevallig daar de DLAA heb geactiveerd. OMG de spel zag er (na 50uur spelen) super kwaliteit uit. Om een voorbeeld te geven leek het alsof de overgang van 1080p naar 4k. Alles zag er mooier uit.

Ik heb beneden een samsung the frame 55 inch qled en boven een goedkoope 4k lcd tv van TLC van 300 euro 58inch. De samsung ziet er altijd veel beter uit tijdens gamen. Maar toen ik boven op de TLC toevallig DLAA had geactiveerd leek het alsof ik op een OLED tv zat te spelen. Op de TLC zag het spel er veel beter uit dan op Samsung.

Helaas merke ik wel at DLAA geen wondermiddel is en jammergenoeg alleen bij FF16 een zichtbare verschil is 😞.

Om mij lange verhaal met een voorbeeld af te sluiten moet ik de NVIDIA fanboys gelijk geven, de software werkt beter. Dit zag ik ook met de tv. Met mijn AMD gpu moest ik altijd de gpu scaling uitzetten om met de goedkope tv 4k 60fps te spelen want iedere keer sprong hij weer terug naar 4k 30hz (wat echt een gedoe is) maar bij nvidia is dit probleem er gelukkig niet.

Concreet kan ik zeggen dat de Hardware performance tussen 9070xt en 5070ti niet groot zijn. (Heb RT niet goed kunnen testen, ik zie het verschil niet in meeste games die ik speel) Maar NVIDIA echt een voorsprong heeft in de software. Indien je voor MSRP (700 euro) een 9070xt kunt kopen zou ik zeker die adviseren (voor gamen) maar als het verschil maar 100 euro is tussen beide kaarten zou ik zeker. Voor de 5070ti gaan!

Heb jij ook een Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti WINDFORCE SFF 16G?

Ha leuke review! Was benieuwd hoe je de bios hebt geupdate naar de OC versie, ik kan dit niet vinden online?

Hier is de link. Via techpowerup kan je ook de bios files & flash software vinden je moet wel onder UNVERIFIED zoeken (als goed is een vinkje)

LET WEL OP FLASHEN IS OP EIGEN RISICO!!! Dus ik adviseer je om wel eerst een paar youtube videos kijken hoe het moet.

En nog bedankt voor je comment :)

[Reactie gewijzigd door gamesbond007 op 20 april 2025 21:56]

Wat is de power limit van dit non-oc model? Ook 300w?
Ja, maar je kan er heel makkelijk een Gigabyte Gaming OC bios op flashen.. Dan heb je een 116% 350W powerlimiet..

Dat voegt echter weinig toe qua overklokken.. Ik heb het allemaal al getest en haal met de standaard "silent" bios en 300W powerlimiet ook al makkelijk stabiel 3200Mhz (core +450).. De 5070Ti GPU heeft niet echt meer power nodig.. Fans draaien niet sneller dan 40-45% en de kaart wordt niet warmer dan 69c..
Heb je ook de +3000 mhz op memory geprobeerd? Kan met zo’n afterburner mod
Nee, heb hem op +1000 staan voor het geheugen.. Hoger kan wel maar schijnt ook je minimale framerate te verlagen, iets met de ingebouwde VRAM foutcorrectie bij de 50-serie ofzo.. Ik heb er verder niet echt naar gekeken, ik vind de prestaties wel prima zo..
Fair enough, overclocking prestaties deze gen. zijn al heerlijk genoeg.