€ 249,- bij Dustin

HP Color LaserJet Pro MFP 3302sdw Review

14 april 2025, laatste update op 19 april 2025, 1.103 views Rapporteer
Product gekocht 0

Goede printer voor lage prijs.

Pluspunten

• Goedkoop
  • Makkelijk installeren
  • Afmetingen
  • Scanner dubbelzijdig

Minpunten

• Toner is prijzig
  • HP will veel informatie

Vervanging van aparte laserprinter en scanner die niet meer ondersteund worden door Windows 11 en macOS.
Printer is via ethernet verbonden. WiFi niet geprobeerd, zal ook wel werken.
macOS (Sequoia & Sonoma) installatie gaat snel en ook de scanner is goed terug te vinden in het printer menu van MacOS.
Windows 11 moet via de installer van HP anders werkt het niet. Installatie gaat dan prima.
HP assistent niet aangezet omdat HP niet mijn gegevens hoeft te hebben. Ik had verwacht dat de installatie dan niet verder zou gaan maar dat is niet het geval.
Dubbelzijdig scannen werkt goed met MacOS als je dubbelzijdig aanzet. Printen natuurlijk ook prima, zoals verwacht.
Printer is klein en heeft ook een lage stand-by stroom.
Hou wel rekening met extra ruimte boven de printer om de klep van de scanner te kunnen openen.
Als HP minder informatie zou vragen (=geen) voor de assistent zou ik 5 sterren geven.

Edit: Gekocht via CoolBlue. Voor dit soort apparaten een prima winkel: Goede prijs en snel geleverd.

Heb jij ook een HP Color LaserJet Pro MFP 3302sdw?

HP DeskJets doen moeilijk met huismerk inkt. Heb je toevallig ervaring met huismerk toner bij deze printer? Is dat een optie, is het prijsverschil minimaal, of kan ik dan beter voor Brother kiezen?
We hebben hem net dus nog geen toner hoeven vervangen.
bij de vorige HP gebruikten we cartridges van Cartridge Europe en die werkte goed.
Hoe dat met een Brother zit weet ik niet.
Dat ziet er op zich goed uit, dankjewel!

Bij Brother zwartwit laserprinters kun je zonder problemen "huismerk" toner gebruiken.
Brother kleuren lasers met (ADF) scanners zijn nogal groot, en ik wil een Brother zw laser (zonder scanner) en een Epson kleuren inktjet (met scanner) vervangen door 1 kleuren laser, en dan vind ik deze HP wel interessant. Alleen HP deskjets met huismerk inkt is een ramp, vandaar mijn vraag.
We hadden een vergelijkbaar probleem. Dit is een mooie oplossing voor printen en scannen thuis. De afmetingen zijn prima.
Met een cartridge van HP zou je 1500 pagina's moeten kunnen printen.Is wel duurder dan eigen merk toner.
Mijn vermoeden is dat in de loop van de tijd de toner ook via eigen merk te krijgen is.
Dank. Ik heb ook het idee dat ik bij laserprinters minder behoefte heb aan huismerk toner ivm inkjet printers.
Kan je middels de ADF ook dubbelzijdig scannen ?