Eerlijk gezegd ben ik alleen een beetje teleurgesteld in de processor. Als er een fatsoenlijke midrange Snapdragon in had gezeten, had ik eigenlijk niks te klagen gehad. Ik gebruik een iPhone met A17 Pro en mijn vorige iPad had de A16, dus ik ben wel wat snelheid gewend.
Op papier stelt die Exynos 1580 niet heel veel voor, maar traag vind ik hem niet. Alleen bij het snel wisselen tussen apps zie ik af en toe een klein stottertje. Apps openen en downloaden gaat gewoon lekker vlot.
Het scherm vind ik voor deze prijsklasse echt goed. Met 259 PPI op 13,2 inch, wat neerkomt op ongeveer 3K, ziet alles er scherp uit. Ik heb de kleurinstellingen op maximaal levendig staan. De kleuren zijn dan wat overdreven, maar ze knallen echt van het scherm. Vergeleken met de OLED-schermen van de duurdere S-modellen kan het natuurlijk wat tegenvallen dat is ook, maar naast een budget-iPad is het echt een wereld van verschil.
De accuduur is ook top. Hij gaat makkelijk drie uur langer mee dan mijn vorige iPad uit 2025. De adviesprijs was inderdaad wat te hoog, maar Samsung zakt altijd snel in prijs. Ik heb hem overgenomen van iemand die hem gratis kreeg bij een Galaxy Book, dus ik heb er 350 euro voor betaald. Voor dat geld ben ik er eigenlijk super tevreden mee. Het ligt er een beetje aan vanuit welk perspectief te kijkt en hoeveel je inderdaad ervoor heb betaald.
[Reactie gewijzigd door Robso2002 op 27 oktober 2025 08:42]