Ik heb er twee hiervan ingebouwd. De ene als outlet en de andere ter vervanging van de 14mm dikke fan
Noctua NF-A9x14 PWM die bij de CPU koeler
Noctua NH-L9x65 zit. Omdat de airflow van deze fan 60% groter is dan de standaard CPU-fan is hij toch stiller, omdat hij minder hard hoeft te draaien.
De combinatie van casefan en CPU-koeler heeft ervoor gezorgd dat mijn HP Pavillion, die in de woonkamer staat, bij normaal gebruik nagenoeg onhoorbaar. Bij 100% belasting is hij wel te horen, maar dat is niets vergeleken met het geluid van de stock casefan en CPU-fan die er oorspronkelijk inzaten.
Deze fan wordt bijna overcompleet geleverd. Naast een verlengkabel en een splitter, ook nog een weerstandskabeltje, die ervoor zorgt dat de fan minder hard draait. Dit gaat uiteraard iets ten koste van het koelvermogen. Ik heb deze niet gebruikt, omdat ik hem al stil genoeg vindt en bovendien vraag ik me af hoeveel nut dit heeft, als je moederbord de snelheid regelt afhankelijk van de temperatuur.
Op de montagepunten zitten rubberen hoesjes, waardoor trillingen iets minder worden doorgegeven aan de kast. Je kan ook nog de meegeleverde rubberen 'grommets' gebruiken om hem nog meer trillingsvrij te monteren.