€ 20,95 bij Megekko

Trust TKM-350 Wireless Silent Keyboard and Mouse Set Review

2 april 2025, laatste update op 2 april 2025, 596 views Rapporteer

Degelijke premium budget muis toetsenbord combinatie, met softclick systeem, en een prima reikwijdte.

Pluspunten

• Goedkoop en Degelijk
  • Goed ontvangst / Bereik
  • Softclick Systeem
  • Fijne muis

Minpunten

• Geen 'fysieke' media toetsen (Wel onder FN)
  • Fragiele Aan en Uit knopjes, doch verwaarloosbaar door auto standby / auto off

Sinds ik gebruik maakte van onze tweede familie computer (80836 DX 40Mhz 4 Mb Ram 120Mb Hdd) begin jaren 90, heb ik eigenlijk nooit zulke hele goede ervaringen gehad met het Trust merk, en ben ik sinds die tijd eigenlijk altijd een beetje huiverig geweest om iets van dit merk te kopen. (Een gegeven waar wellicht de iets oudere tweakers zich misschien ook een beetje in kunnen herkennen :) )

Doch heb ik het idee, dat ze zichzelf wel weer een beetje opnieuw hebben uitgevonden, en inmiddels eigenlijk best wel aardige (budget)hardware leveren.

Een jaar of 4 geleden, had ik een oplaadbare ergonomische draadloze Trust soft click muis gekocht voor een zéér schappelijke prijs, en deze werkt nog steeds erg goed, bij dagelijks gebruik.

En sinds een paar weken, ben ik in het bezit van deze muis / toetsenbord combinatie, die ik net onder de 25 euro heb weten te bemachtigen.

Door omstandigheden, heb ik mijn game pc voor onbepaalde tijd naar de woonkamer moeten verplaatsen, en kon ik mijn bekabelde mechanische Cosair toetsen bord, en Logitech gaming muis niet meer gebruiken. Daardoor zocht ik een praktische, en goedkope tussenoplossing, om mijn pc toch nog een beetje fatsoenlijk te kunnen ‘besturen’.

Deze combo set is daar echt een welkome aanvulling op, en door mijn vorige positieve ervaring met de draadloze Trust muis, vond ik het wel een beetje passend, om Trust eens een positieve review te geven.

Het toetsenbord heeft een klassieke look en feel, en ziet er gewoon goed en degelijk uit. Het soft clicksysteem, voor zowel het toetsenbord als de muis is erg aangenaam. Het voelt eigenlijk allemaal best wel degelijk aan voor deze prijs. (Soort van premium budget zeg maar.) De muis is wat aan de lichte kant, maar heeft een redelijk fijne grote, en licht best wel aardig in de hand, en heeft daarbij gelukkig geen piepend scrollwiel. Het werkt ook allemaal prima, als ik op de bank zit met het toetsenbord op schoot, en de muis langs mij op de bank, zit ik er ongeveer 3 meter van af, en de verbinding blijft gewoon stabiel op één enkele usb receiver.

Voor deze situatie, is deze combo set echt heel geschikt, en bij voorzichtig wekelijks gebruik, heb ik het idee, dat deze set best wel eens wat jaartjes mee zou kunnen gaan. Het toetsenbord zou het zelfs best wel een langere tijd uit kunnen houden bij dagelijks gebruik denk ik, de muis daarentegen, hoewel absoluut niet onaardig, en fijn in de hand liggend, zonder piepend scrollwiel, is denk ik niet echt geschikt voor dagelijks intensief gebruik. Maar voor bovenstaand omschreven situatie simpelweg ideaal. Nog geen 12,50 voor het toetsenbord en nog geen 12,50 voor de muis, is voor deze situatie echt een no-brainer. Deze set voelt echt als premium budget :)

Een klein te verwaarlozen nadeel, omdat de set zichzelf in stand-by zet, zijn de aan en uit knopjes op de muis en het toetsenbord, deze zijn erg klein, en voelen fragiel aan. Het toetsenbord schakel ik meestal nog wel uit, maar de muis laat ik gewoon aan staan. (Bij het gebruik maken van het automatische in en uit schakel systeem, is het natuurlijk wel belangrijk dat er geen boekje oid op een van de knoppen blijft liggen, anders is de batterij alsnog snel leeg.)

Een ander klein minpuntje, is dat er geen ‘fysieke’ media toetsen op het toetsenbord aanwezig zijn, wel zijn een aantal van deze opties beschikbaar onder de “FN” toets.

Verder eigenlijk niets aan te merken op deze set, ik vind het een fijn budget setje, en het voelt best wel degelijk aan.

Heb jij ook een Trust TKM-350 Wireless Silent Keyboard and Mouse Set?