Samsung Galaxy Buds2 (Grafiet, Zwart) Review
31 maart 2025, laatste update op 31 maart 2025, 37 views
Rapporteer
Product gekocht
Geluid is vanaf begin erg dun, ik had hogere verwachtingen voor dit prijspunt. Voor podscast luisteren goed genoeg, maar muziek doet het geen recht aan. Stevige nostalgie naar 20 jaar geleden waar ik met goedkope radiootjes en gratis oortjes wat muziek op de fiets had.
Ruisonderdrukking werkt niet, genereerd irritante piep. Onbruikbaar;
Erg gevoelig voor vervuiling, zeker wekelijks maar eigenlijk dagelijks reinigen.
Over langere periodes zijn buds onbetrouwbaar, volume valt weg of wordt onbruikbaar zacht na jaar gebruik. Al twee maal buds ter reparatie aangeboden voor dit probleem. Service buiten de Randstad via Samsung Repair is niet ideaal, en doet me terugverlangen naar de tijd van bedrade oortjes die goedkoop genoeg zijn om uit frustratie weg te flikkeren.
Kortom, prijs - kwaliteit is onder verwachting. De gebruikservarings is 'cut your losses' and koop heel wat anders, maar daar is het net te duur voor.
Pluspunten
- buds en cover zijn klein en aantrekkelijk;
- Prima batterijduur
Minpunten
- Erg gevoelig voor vervuiling, eigenlijk niet geschikt als wearable voor dagelijks gebruik;
- Dun, blikkerig geluid bij aanschaf
- Ruisonderdrukking werkt niet: creërt zeer hinderlijke piepen
- Onbetrouwbaar over langere periodes
2 van 5 sterren (Slecht)
Galaxy Buds 2 toentertijd gekocht samen met mijn Samsung S22 toestel (Maart 2022) bij Samsung zelf (voor E80,-). Hiervoor altijd gebruik gemaakt van bedrade buds en/of oorschelp met oude vertrouwde 3.5mm audiojack
Bij eerste gebruik viel me op dat het geluid me oprecht tegenviel, ik had andere verwachtingen in deze prijscategorie. Geluid is dun, beetje blikkerig. Goed genoeg om podcast mee af te luisteren, maar muziek wordt echt wel tekort gedaan. De ruisonderdrukking niet bruikbaar, genereert hele irritante piepen;
Wearable app is ok, maar soms wel zoeken naar functies.
De buds lijken erg gevoelig te zijn voor vervuiling: er zitten aan de buitenkant twee gaatjes voor microfoon en ik vermoed luchtkanaal. Die vervuilen gemakkelijk en beïnvloeden geluid. Schoonmaken is een wekelijkse taak, zou misschien dagelijks schoongemaakt moeten worden met wattenstaafjes, schoonmaak alcohol en zacht getipte tandenrager.
Coating naast de contactpunten laat na verloop los onder invloed van schoonmaakalcohol en het inklikken v.d. magneetjes.
Eerste paar buds ter reparatie aangeboden na 16 maanden omdat volume van budjes zeer zacht wordt: E.g er is wel geluid, maar alleen bruikbaar hoorbaar in een stille kamer met geluid op hoogste volume. Lijkt hardware issue te zijn omdat ook bij koppelen met andere apparaten probleem aanwezig blijft. Bij reparatie werden ze vervangen, maar onderliggende oorzaak niet gecommuniceerd door Samsung Repair
Op dit moment 2de paar buds weer ter reparatie (na 15 maanden gebruik) omdat volume v.d budjes weer onbruikbaar zacht wordt. Begon eerst rechts na 11 maanden, links na 12 maanden maar 'popte' opeens weer open, na 14 maanden ook links niet bruikbaar.
Omdat service centers zich beperken tot de randstad, dient reparatie per ophaalservice opgehaald te worden, wat niet ideaal is in combinatie met werk.
Om heel eerlijk te zijn teleurgesteld: het is de 20 / 30 Euro experience voor een prijspunt waar je de buds niet zomaar uit frustratie wil weggooien. Ik had andere verwachtingen.