ASUS Prime GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition Review
29 maart 2025, laatste update op 29 maart 2025, 149 views
Rapporteer
Product gekocht
Afkomstig vanaf een RTX 3080 is dit naar mijn menig een goede value, tenminste als je op een hogere resolutie speelt, en daarbij ook de spellen speelt welke kunnen profiteren van een kaart zoals deze.
Pluspunten
- Compact voor een RTX 5080
- Twee PCI-e slots breed i.p.v. de gemiddelde drie
Minpunten
- Prijs
- Gek out-of-the-box fan profiel
De Asus Prime RTX 5080 was een van de enigste RTX 5080 series kaarten die mij echt aan trok. De gemiddelde RTX 5080 op de markt is een lompe drie slot brede kaart, waarbij deze Asus Prime een van de enigste twee slot brede kaarten is. Door dit formaat past hij al snel in veel verschillende cases, ook SFX, waar onder mijn Dan Cases C4 SFX.
Helaas ben ik zelf niet te vreden over het standaard fan profiel. Toch iets te agressief voor mijn smaak, maar met een custom fan curve in Fan Control is het al snel aangepast.
Deze kaart is aan te raden als je op een hogere resolutie speelt (1440p of hoger). Zo was de upgrade het voor mij waard, komende vanaf een RTX 3080, en spelende op 3440*1440p. Ik merk toch al wel een prestatie winst van ongeveer 30% in games.
Naast dit alles is de winst met Multi Frame Generation het voor mij ook waard. Zeker als je kijkt naar games waarbij Frames per Seconde belangrijk zijn.