FlexiSpot Ergonomische bureaustoel C7, met voetensteun, Zwart frame Review

scsirob Testpanel
27 maart 2025, laatste update op 27 maart 2025, 18 views Testpanel

FlexiSpot Ergonomische bureaustoel C7, met voetensteun, Zwart frame

Deze stoel ziet er flitsend uit, maar stelde mij in de praktijk teleur. Alle verstelmogelijkheden werken nét niet lekker, of blijven niet in de ingestelde positie. De voetensteun is alleen bruikbaar voor power-naps.

Pluspunten

• Veel verstelmogelijkheden
  • Stevig onderstel
  • Grote wielen
  • Ademend rasterdoek

Minpunten

• Overdreven lendesteun
  • Matig werkende verstellingen
  • Voetensteun

2 van 5 sterren (Slecht)
Deze stoel werd geleverd als onderdeel van een Tweakers test, samen met een zit-sta bureau. Waar het bureau best goed voldeed daar viel de stoel me helaas tegen. Ik vermoed dat deze stoel voor langere mensen wel kan voldoen, maar met mijn 1.74m paste het allemaal niet lekker.

De stoel werd geleverd in een grote rechthoekige doos die onderweg al wat had meegemaakt. Gelukkig was de inhoud goed beschermd zodat er geen schade aan de losse onderdelen te zien was.

In de doos zijn de zitting, het onderstel, de rugleuning, de armleuningen en gasveer netjes verpakt. De kleinere onderdelen zijn in een blisterverpakking geleverd. Op de blisterverpakking is per onderdeel een referentie bijgedrukt die overeenkomt met de tekeningen in de handleiding.

De handleiding is meertalig, maar Nederlands ontbreekt. De opbouw is geen rocket science, in een half uurtje zit alles netjes in elkaar. Positief daarbij is dat alle boutjes van threadlocker voorzien zijn, zodat ze niet zomaar kunnen losraken. Alle boutjes zijn van het inbus type, een passende sleutel wordt meegeleverd. Van alle boutjes wordt er ook één reserve meegeleverd.

Wat meteen opvalt is de enorme lendesteun. Volgens de handleiding is deze zelfstellend, maar daar heb ik in de praktijk weinig van gemerkt. De lendesteun duwt flink in de rug, op het oncomfortabele af. Er is een soort van hoes meegeleverd om een zachter oppervlak te bieden, voor mij bood dat nog steeds niet een fijne zit. De lendesteun op de gewenste stand vastzetten met de daarvoor bedoelde handle werkte bij mijn exemplaar niet, een veer duwde de steun omhoog tot net onder mijn ribben.

De rugleuning is voorzien van een in hoogte verstelbare hoofdsteun. Het mechanisme daarvan geeft niet genoeg frictie. Bij achterover leunen met het hoofd zakt de steun direct naar de laagste stand.

Een soortgelijk gebrek aan frictie betreft de armleuningen. Die zijn in hoogte en diepte verstelbaar, en kunnen om hun as draaien. Diepte en draaimogelijkheid gaan vrij licht waardoor ze bij een beetje leunen vanzelf wegschuiven of draaien.

Het zitvlak is breed en diep. De zitdiepte is verstelbaar, maar kan voor mijn korte beentjes onvoldoende naar achteren. Misschien dat langere mensen hier goed op zitten maar bij mij duwden de rand van de zitting en de opgeklapte voetensteun in mijn knieholtes.

De voetensteun is een bijzonder ding. Deze kent twee standen, namelijk ingeklapt en standje power-nap. Uitgeklapt zijn je benen bijna gestrekt. De steun tilt je kuiten op, je voeten worden niet ondersteund. Ik denk niet dat je deze steun in de praktijk veel zal gebruiken.

De handleiding is vrij summier voor het ergonomisch instellen. Zo zit er op het onderstel een uittrekbaar zwengeltje die ook op de tekeningen te zien is, maar wat het zou moeten doen blijft een raadsel.

Om positief te eindigen, het onderstel is solide en de meegeleverde wielen zijn groot en rollen soepel. Bij mij op laminaat was een kleine zet voldoende om de halve kamer door te komen, op tapijt zullen deze wielen ook wel werken.

Heb jij ook een FlexiSpot Ergonomische bureaustoel C7, met voetensteun, Zwart frame?

Ik heb de lendensteun verwijderd door de twee bouten waarmee hij aan de rugleuning vast zit eruit te draaien. Als de hele steun er dan uit is kun je aan de achterkant een veertje losdraaien, die zorgt ervoor dat hij steeds weer terug wordt geduwd naar de originele hoogte. Wellicht zorgt deze tweak voor jou voor een prettigere zit.

Bij mij gaat de steun (en zo ook de voetensteun) niet meer terug op de stoel.

[Reactie gewijzigd door Gulli op 28 maart 2025 18:00]

Da's een top-tweak, thanks! Dat ga ik zeker ook doen.