€ 40,39 bij Amazon.nl Marketplace

Thomson Streaming Stick 140G 8GB Review

23 maart 2025, laatste update op 29 maart 2025, 560 views Rapporteer

Ik heb een FireTV voor hotels/op reis en mijn ouders hebben er 1 in de slaapkamer en 1 op de camping. Mijn vader wilde een 3e voor de studeerkamer TV maar de FireTV is momenteel slecht verkrijgbaar. Aangezien het voor mijn oudjes lastig is om iets nieuws te leren heb ik voorgesteld om zelf een andere player te kopen en mijn eigen FireTV naar mijn ouders te schuiven. Ik kwam de Thomson 140 tegen op Amazon en voor 40 euro kun je bijna geen buil vallen.

Kwam vandaag binnen en het is tot nu toe een prima apparaatje.

Pluspunten

• Goedkoop
  • Compact (makkelijk voor op reis)

Minpunten

• Geen USB-C
  • Adapter met vaste kabel

Setup gaat vlot met de Google Home App. De default launcher is gaar met veel ads, maar dat is makkelijk op te lossen met het installeren van de Projectivy Launcher. Met een paar klikken is deze ook als standaard launcher in te stellen.

De apps die ik gebruik waren allemaal snel geinstalleerd:

- Ziggo Go
- Plex
- Netflix
- Prime
- Spotify
- Wireguard (VPN naar huis tbv Ziggo)

Verder nog Button Mapper geinstalleerd om de "Disney" en "Live TV" knop op de afstandsbediening om te "mappen" naar Plex en Ziggo Go.

Uiteraard ook de File Manager+ geinstalleerd om de Wireguard .conf (VPN) naar het device te krijgen.

Ik ga deze week weer 3 dagen in een hotel voor werk en zal het device dan verder testen maar ik voorzie geen problemen

Wat verder opvalt:

Een device uit 2024 met micro-usb? Waarschijnlijk is USB-C te groot, maar het voelt wel ouderwets. Tevens wordt er geen adapter + losse kabel meegeleverd maar een volledige adapter + ingebouwde kabel. Dat is allemaal weer niet handig voor een ding wat je meeneemt op reis. Maar de stick werkt ook prima op een oude Apple 5V1A lader (lekker klein) met losse USB A -> Micro USB kabel. Meegeleverde adapter zal wel naar de kringloop gaan ofzo (wat heeft een micro-usb lader met vaste kabel nog voor nut?).

Wat wel handig meegeleverd wordt is een HDMI verlengkabeltje van 30cm (net als bij de FireTV). Dit kan handig zijn voor sommige HDMI poorten waarbij er te weinig ruimte is om het device zelf in te pluggen. Ik gebruik dit verlengkabeltje eigenlijk standaard, want het zorgt ook voor een betere WiFi ontvangst.

Verder kon ik de Ziggo App niet vinden in de Play Store op het device zelf. Maar via een webbrowser op de PC (Playstore) kon ik de app gewoon "pushen" naar de stick.

Prima alternatief voor een (duurdere) Chromecast of Fire TV. Verwacht er niet teveel van, maar voor op reis is het prima!

Update:
Device nu een week in gebruik. Is net zo stabiel en snel als de Fire TV 4K Max.

Voordelen tov Fire TV;

- Makkelijker om apps te installeren (side loading nog niet nodig gehad)
- Met een Launcher heb je een adloze interface (op Fire TV niet mogelijk).

Nadelen

- Voeding is onhandig (ook hierboven beschreven)
- privacy ?

Ik zou momenteel de Thomson verkiezen boven de Fire TV. Al is het maar vanwege de prijs.

Heb jij ook een Thomson Streaming Stick 140G 8GB?