€ 96,31 bij Amazon.nl

Trendnet 9-Port 2.5G Unmanaged Switch with 10G SFP+ Port Review

19 maart 2025, laatste update op 19 maart 2025, 176 views Rapporteer

Na vijf maanden gebruik van deze 2,5G-switch kan ik zeker zeggen dat het een uitstekende keuze is voor wie op zoek is naar betrouwbaarheid en prijs-kwaliteitverhouding. Voor minder dan €100 is dit de voordeligste 2,5G-switch van een erkend merk die ik heb gevonden. De betrouwbaarheid is goed; ik heb nog geen enkele storing of probleem met deze switch ondervonden, en de metalen behuizing geeft niet alleen een premium uitstraling, maar zorgt er ook voor dat hij tegen een stootje kan.

Wat ook nog een leuk extraatje is, is de SFP+ poort die de mogelijkheid biedt om eenvoudig hogere datadoorvoersnelheden te integreren, wat mijn netwerkflexibiliteit vergroot. Mijn enige kleine puntje van kritiek is de voedingsadapter, die iets minder solide aanvoelt, maar tot nu toe perfect functioneert. Al met al ben ik zeer tevreden met deze switch en kan ik hem van harte aanbevelen aan anderen.

Pluspunten

• Goedkoop
  • Betrouwbaar
  • Metalen constructie
  • SFP+ poort

Minpunten

• Adapter voelt goedkoop aan

Na vijf maanden gebruik van deze switch kan ik vol vertrouwen zeggen dat dit een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en kosteneffectieve 2,5G-switch.

Een van de grootste voordelen van deze switch is absoluut de prijs. Voor minder dan €100 biedt hij een ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding. Het is de voordeligste 2,5G-switch die ik heb kunnen vinden van een erkend merk. De betrouwbaarheid van de switch is ook zeer goed. Gedurende de tijd dat ik deze switch heb, heb ik geen enkele storing of probleem ervaren.

Daarnaast is de bouwkwaliteit van de switch indrukwekkend. De behuizing is volledig van metaal, wat niet alleen een premium uitstraling biedt, maar ook zorgt voor een uitstekende schokbestendigheid. Dit is erg fijn, gezien het feit dat netwerkapparatuur vaak in omgevingen wordt geplaatst waar ze niet altijd de beste zorg ontvangen (bij mij in ieder geval niet :P).

Een ander pluspunt is de aanwezigheid van een SFP+ poort. Dit biedt mij de mogelijkheid om eenvoudig hogere datadoorvoersnelheden in mijn netwerk te integreren, wat de flexibiliteit van mijn installatie aanzienlijk vergroot.

Er is echter één klein aandachtspunt: de voedingsadapter voelt iets minder solide aan in vergelijking met de rest van de switch. Dit is echter een klein detail, aangezien de adapter tot nu toe zijn functie perfect heeft vervuld zonder problemen.

Al met al ben ik zeer tevreden met mijn keuze voor deze switch en kan ik hem zeer zeker aanbevelen.

Heb jij ook een Trendnet 9-Port 2.5G Unmanaged Switch with 10G SFP+ Port?