Powercolor Hellhound AMD Radeon RX 9070 XT Review
8 maart 2025, laatste update op 8 maart 2025, 785 views
Rapporteer
Product gekocht
Een erg goede videokaart voor een te hoge prijs.
De 9070 XT bij release gekocht, nog net voordat alle webshops besloten er nog eens een paar honderd euro boven op te gooien. Dus ik heb het voor iets meer dan de MSRP kunnen kopen. Ik ben er dus goed mee weg gekomen.
Ik kom van een 3070 Ti, waarbij ik vaak tegen het limiet van de VRAM van 8GB aanliep. Daarbij ben ik Nvidia meer dan zat met hun wanpraktijken, en was het tijd om eens AMD een kans te geven.
De performance van de kaart is echt helemaal top, al mijn favoriete games draaien als een zonnetje. Onder volle load is de kaart nog steeds stil genoeg en toch blijven de temps laag.
Dit was een hele goede upgrade, de performance met de nieuwe kaart is echt substantieel hoger dan met de 3070 Ti. Ik heb het gevoel dat ik weer lang genoeg met de kaart kan doen voordat het vervanging "nodig" heeft.
Mijn oordeel van 5 sterren is puur op basis van de prestaties van het product, niet de actuele prijzen.
Persoonlijk zou ik iedereen aanbevelen om nog even te wachten met kopen. De voorraden zijn namelijk groot. Dat de webshops zulke prijzen rekenen is in mijn optiek geheel onredelijk. Als je de kaart voor MSRP of ergens daarvan in de buurt op de kop kan tikken, zeker doen!