Fractal Design Define 7 Mini Black TG Light Tint Review
3 maart 2025, laatste update op 3 maart 2025, 105 views
Rapporteer
Product gekocht
Ik kocht de kast met een aanbieding, voor 59,-. Dat is een hele mooie prijs, want die is nu hoger en bijv. voor de (zwarte) Meshify variant (die waarschijnlijk iets beter koelt) betaal je het dubbele.
Mijn referentiekader is een Silverstone TJ-08E en Chieftec kastjes (alles mATX). Deze Fractal Design is steviger + alle panelen kunnen er af. Een gazen mesh rooster voor de bovenkant zit in de doos erbij.
De support van Fractal was ook goed en bevestigde dat je een moederbord 10Gbps USB-C aan de frontconnector van deze kast kunt verbinden (die 20Gpbs is).
Pluspunten
- bouwkwaliteit kast
- ruimte voor kabels achter moederbord
- zelfs nog drive-bays voor 3.5" (niet gebruikt)
- reset button aanwezig
- niet te fel (wit) power-on led
- stil
- tyraps, schroeven, in overvloed erbij
Minpunten
- mist HDD Led
- meegeleverde fans zijn 3-pins, niet 4-pins PWM
Mis ik die HDD led? Ik weet het niet zeker, maar soms is het handig disk actieviteit te kunnen zien.
Kast is in gebruik icm. Asrock B650M-HDM/M.2. Paste prima. Wel viel me op dat 1 v.d. afstandshouders van het moederbord geen schroef was, maar alleen een nok. En voor m-ATX worden de meest rechtste afstandhouders niet gebruikt.
De klittenband stroken voor kabelmanagement zaten verrassend stevig vast. Je moet wel even van te voren nadenken welke route je bijv. voedingskabels laat lopen. In dit geval was de CPU aansluiting prima (gezien van de rechterkant van de kast) van boven/uiterst rechts/achterkant van de kast prima te doen. De overige kabels (audio, USB, moederbord voeding etc) liepen over links/voorkant achter het moederbord.
Ondanks kabelmanagement en NVMe SSDs houdt je een paar draadjes in het zicht (van bijv. de ventilatoren).
Waarom de solid versie duurder is dan de glas versie is me een raadsel. In dit geval was het glas een leuke gimmick, waarvan ik hoop dat het de koelprestaties niet negatief beïnvloedt.