€ 977,- bij Galaxus

Gigabyte AORUS GeForce RTX 5070 Ti MASTER 16G Review

2 maart 2025, laatste update op 7 juli 2025, 485 views Rapporteer

De Gigabyte 5070 Ti Master is een prachtige uitvoering. Technisch dik in orde en mooi vormgegeven!

Pluspunten

• Luxe uitvoering (strak, leds en schermpje)
  • Overclock potentieel (Steel Nomad: 7.722, Speed Way: 8.687, Time Spy Extreme: 15.171)
  • Alle DLSS 4 features
  • 4 jaar garantie
  • Koel en stil
  • Robuust

Minpunten

• Power Limit ‘maar’ 116%
  • Voltage locked
  • LCD-scherm bug (opgelost)

Bij dezen mijn resultaten met overclocken van de Gigabyte 5070 Ti Master. Ik heb sinds de AMD HD 7850 geen kaart meer gehad die zich zover liet overclocken! Hopelijk komt er in de toekomst nog een update die de voltage unlocked, want de koeler kan met gemak meer aan.
Ik heb de volgende settings:
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/BSOjmk1NbW_6i9mwjm6k9xiaMG0=/234x176/filters:gifsicle():strip_exif()/f/image/rMtTyDFieVGR1NUM6pLylYD8.gif?f=fotoalbum_medium
Met dit als gevolg:
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/zB5hjEAuqZWZZVee2ebh8N3slYk=/234x176/filters:gifsicle():strip_exif()/f/image/aw5GKPDwp9xKrcLlpcmLcR8D.gif?f=fotoalbum_medium
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/bDwWGM5w5aZWUZw6pBjPLinhVAw=/234x176/filters:gifsicle():strip_exif()/f/image/3EPUQkOmP7h2PJmF31NQfY06.gif?f=fotoalbum_medium

Ik heb inmiddels een paar uurtjes ermee gegamed. Dit betreft alleen Alan Wake 2, maar voor mij was dit de eerste game die mijn vorige 'stabiele' overclock van de Gigabyte 4080 super gaming OC op de knieën kreeg, dus ik ga ervan uit dat dit in ieder geval in de buurt komt van het maximale.

Ik heb met deze overclock zelfs (voorlopig) 'het wereldrecord' voor de 5070 Ti (i.c.m. met een 7800X3d) volgens 3dmark 8) :

Mijn resultaten op de drie belangrijkste 3dmark testen zijn:
Steel Nomad: 7.722
Speed Way: 8.687
Time Spy Extreme: 15.171

Heb jij ook een Gigabyte AORUS GeForce RTX 5070 Ti MASTER 16G?