In vergelijking met de belangrijkste directe concurrent met WearOS, de Samsung Galaxy Watch, is de Watch 3 duidelijk mooier gebouwd met betere materialen, en ook het OS ziet er goed uit, met name bij het navigeren van applicaties. Ook is de draaiknop erg handig bij het navigeren. Het OLED scherm is net zo goed als bij Samsung, en even groot als bij de grotere modellen van Samsung.
Wat bijzonder is aan de Watch 3, is dat hij overschakelt op een energiezuiniger OS als het scherm niet aan is (maar uit of in always on-modus), waardoor de accu een aantal dagen langer meegaat dan horloges met alleen WearOS.
Ik ben mij al dagen aan het inlezen over deze watch maar dit is nieuwe informatie voor mij. Dus als ik besluit om een watchface naar eigen keuze te gebruiken, en niet die van One Plus zelf, dan lever je behoorlijk in op accuduur? Hoe lang houdt hij het precies vol als je volledig in WearOS modus draait?Gelukkig kan je er wel voor kiezen om toch altijd in WearOS modus te zijn, met een watchface van je eigen keuze. De accu gaat dan nog steeds langer mee dan van een Galaxy Watch 7 47mm.