Gigabyte MO34WQC2 Zwart Review
23 februari 2025, laatste update op 30 april 2025, 226 views
Rapporteer
Product gekocht
Mijn eisen: OLED, curved, 240Hz en prijstechnisch interessant.
Hierom gekozen voor Gigabyte MO34WQC2 dit als aankoop bij Megekko.
De doos is geheel verwaardigd uit karton en bevat 100% recyclebare materialen.
Bij het aansluiten van het scherm valt op dat de bekabeling onder het scherm uitsteekt... jammer en irritant. Haakse stekkers of andere locatie van aansluitingen zou deze ergernis oplossen.
Beelkwaliteit is subliem! Scherm spiegelt wel enorm. Draag geen witte trui bij het spelen van een donkere game.
G-sync werkt ook gewoon, ondanks dat het scherm het label niet dragen mag.
EDIT 30-4-2025: Scherm snel kapot! halve scherm werkt niet bij opstarten...
Pluspunten
- Retescherp beeld
- G-sync Compatible (niet-officieel)
- USB-C aansluiting
- Ultrawide echt wel een toevoeging aan gamen
- Prijs is redelijk (€859,-)
Minpunten
- Kabels steken onder monitor uit
- Spiegelt enorm, met witte trui aan donkere game spelen is géén aanrader
- Niet nieuwste OLED-paneel, wat ouderen generatie maar voldoet (mi) prima!
- Snel kapot!
2 van 5 sterren (Slecht)
Datum aankoop: 20-2-2025.
Ik heb zo'n 15-jaar niet gegamed op de PC. Dit omdat wij destijds gingen samenwonen en ik hierdoor over ben gegaan naar console-gamen.
Nu schijnt mijn vrouw ook weleens wat op TV te willen zien... dus toch maar weer een Game-PC gekocht en daar hoort nou ook een goed scherm bij.
Mijn eisen: OLED, curved, 240Hz en prijstechnisch interessant.
Hierom gekozen voor Gigabyte MO34WQC2 dit als aankoop bij Megekko.
(De Alienware AW3423DWF (€782,- bij Amazon) was ook een optie, maar gezien en gooi en smijtwerk bij Amazon en DHL, toch maar gekozen voor een goede NL-winkel.
Over het scherm:
Uitpakken en aansluiten.
De doos is geheel verwaardigd uit karton en bevat 100% recyclebare materialen, helemaal top.
De meegeleverd kabels zijn in mijn geval met 1,5meter aan lengte, te kort... deze worden direct vervangen.
Bij het aansluiten van het scherm valt op dat de bekabeling (Voeding, HDMI- & Displayport) onder het scherm uitsteekt... jammer en niet netjes. Haakse stekkers of andere locatie van aansluitingen zou deze ergernis oplossen. Dit is nogal een ontwerpfout.
Het scherm zelf:
Beelkwaliteit is subliem! Game opstarten, headset op en gamen maar! Na het aanpassen van enkele instellingen, blijkt het scherm "out-of te box" al erg goed te presteren!
Het scherm spiegelt wel enorm. Draag bijvoorbeeld geen witte trui bij het spelen van een donkere game in een lichte ruimte.
G-sync werkt ook gewoon, ondanks dat het scherm het label niet dragen mag.
Geluid
Het scherm is voorzien van luidspreker... kwaliteit is niet om over naar huis te schrijven... zoals vrijwel alle schermen met luidsprekers.
Leuk dat ze erin zitten, maar worden hier niet gebruikt.
En verder... gaan we de komende weken lekker gamen en wordt de review, waar nodig, nog aangevuld 😉.
EDIT 30-4-2025: Scherm snel kapot! halve scherm werkt niet bij opstarten...:
Enkele weken geleden, bleek de helft van het scherm niet te werken bij het opstarten.
Hierop de kabel van de displayport vervangen (dat leek me toen het meest logisch), dit leek de oplossing en ging enkele weken goed.. tot afgelopen zondag... weer hetzelfde probleem, ook op de HDMI-ingang... geen probleem van de kabels dus...
Dit hem ik met mijn desktop, Game-PC, privé- & werk-laptop getest.
Door zachtjes in de rand van het scherm de knijpen, werd/wordt het probleem tijdelijk opgelost.
Voor een scherm van net 2 maanden jong, had ik toch echt beter verwacht.
Ik hem voor de adviesprijs aangeschaft bij Meggeko.nl (service staat goed aangeschreven en heb er geen moeite mee om dan meer dan elders te betalen).
Vandaag dan ook contact gezocht en hierin werd aangegeven dat deze als defect aangemeld moet worden en retour moet voor OF reparatie OF vervanging...
Voor een vrijwel nieuw scherm van net 2 maanden jong, ben ik heel benieuwd wat de oplossing gaat worden.
Bij de aanmelding voor reparatie kan bij Megekko in slechts 500 tekens worden samengevat wat het probleem is en géén foto's worden bijgevoegd.
Daarom omschrijf ik het hier maar en zal zet een link in de RMA naar deze review met foto's (zie hieronder).
NB: Wanneer er e.e.a. opgelost is, zal ik deze review wederom updaten.