Siemens EQ.9 Plus Connect s700 TI9578X1DE Review

21 februari 2025, laatste update op 21 februari 2025, 224 views Rapporteer

De koffie is lekker, de bediening is prima en de mogelijkheden zijn groot. Maar o jee, wat is die bouwkwaliteit slecht. Ik heb al mijn keukenapparatuur van Siemens, maar deze is kwalitatief veruit de slechtste!

Pluspunten

• Eenvoudige bediening
  • Veel mogelijkheden
  • Dubbel bonenreservoir

Minpunten

• Slechte (bouw)kwaliteit
  • Onhandige en dure ontkalkpatronen

2 van 5 sterren (Slecht)
De Siemens EQ.9 S700 is het topmodel en biedt ook een aantal zaken die daarbij passen:
  • Bediening via de relatief handige app
  • Dubbel bonenreservoir zodat je afhankelijk van je soort koffie de bijpassende boon kan kiezen
  • Veel verschillende koffierecepten
De schoonmaak- en ontkalkingsfunctie werkt vrij eenvoudig. Maar het (onhandig) plaatsen van een kalkfilter verlaag niet de frequentie daarvan en de filters zijn ook zeker niet voordelig.

Helaas blijkt de bouwkwaliteit onder de maat te zijn. We hebben het apparaat nu bijna 5 jaar en na 2 jaar begonnen de problemen:
  • De melkschuimunit heeft een aansluiting die niet lekker past. Bij ieder cappucino moet je erbij blijven staan om de unit te verwijderen, terug te plaatsen en weer opnieuw te beginnen. Regelmatige plaatsing van een nieuw aansluitrubber kan dit probleem wel iets verminderen
  • Na een lekke boiler zijn ook al de slangen van de zetgroep defect geweest. Inmiddels zijn we toe aan de tweede boiler en de tweede zetgroep
  • De bediening gaat met een combinatie van drukknoppen en een draaiknop, er is geen touchscreen. De drukknoppen leek ons een voordeel bij aanschaf. Helaas valt inmiddels de helft van de drukknoppen er uit bij het bedienen
Al met al vinden we de koffie uit de machine nog steeds lekker en zijn we erg blij met het dubbele bonenreservoir. Maar de bouwkwaliteit is slecht en inimiddels ook heel erg irritant. Jammer van zo'n duur product. Dat moet Siemens beter kunnen!

Heb jij ook een Siemens EQ.9 Plus Connect s700 TI9578X1DE?