Beats Powerbeats Pro 2 (Zwart) Review
Mijn highlights:
- Compactere behuizing
- Goede noisecancelling, uitstekend voor dagelijks gebruik
- Blijft goed zitten (dat is de reden dat ik Powerbeats gebruik, ook bij niet-sporten)
- USB-C en draadloos is zeer prettig!
- Goede geluidskwaliteit. Een overear is altijd beter, maar in zijn soort zijn de Powerbeats Pro 2 ook gewoon erg goed.
Pluspunten
- Kleinere behuizing dan voorganger
- Draadloos en via usb-c oplaadbaar
- Noise cancelling
Minpunten
- Zit nog niet automatisch zo lekker als mijn vorige Powerbeats
Eindelijk een opvolger van mijn vorige Powerbeats Pro. De Powerbeats Pro gebruik ik dagelijks, dus ook voor niet-sporten. Onder andere op de fiets en in de trein. De reden dat ik de Powerbeats gebruik is dat normale oordopjes niet in mijn oor blijven zitten, en grotere overear irritanter zijn, bijvoorbeeld met het behouden van een goed kapsel. Mijn vorige Powerbeats was op zich prima, behalve de accu. Vaker heeft hij het niet een gebruikssessie volgehouden. Ook vond ik de inmiddels verouderde lightning-aansluiting irritant. Verder vond ik de grote behuizing niet echt prettig, waardoor ik er soms voor koos om de oordopjes gewoon in een zak te laten ipv in de behuizing. Wel compact, maar niet ideaal.
Maar eindelijk de opvolger. Met hogere accucapaciteit en ook gewoon usb-c. En ook een veel kleinere behuizing. Dus eigenlijk zijn al mijn nadelen met dit nieuwe model gewoon verholpen. Noise cancelling is een mooie bijkomstigheid. Deze is niet van het hoogste niveau, maar dat verwacht ik ook niet. Voor vliegtuigvluchten zal ik alsnog mijn oudere Sony WH-1000XM3, ook omdat ik die alsnog met een kabel kan aansluiten voor de vliegtuig-entertainment. Tot nu toe ging het model ook niet storen als ik op een drukke plek (zoals Utrecht CS) was. Dat was bij de vorige Powerbeats wel het geval. Echt storend was dat echter niet, want het was zelden meer dan 10 seconden.
De geluidskwaliteit is voor een in-ear gewoon goed. Niet uitstekend, maar eerlijk gezegd heb ik nog nooit een uitstekend klinkende in-ear gehoord. De bas klinkt ook goed. Volgens mij zelf beter dan de vorige.
In dit nieuwe model zit ook een hartslagmeter. Omdat ik echter ook dagelijks een Apple Watch draag heb ik daar tot nu toe geen gebruik van gemaakt. Om stroom te besparen heb ik die functionaliteit daarom maar uitgezet.
De knoppen zijn ietsjes kleiner, en daardoor een heel klein beetje wennen tov mijn vorige. Ik ga ervanuit dat dat dus na langer gebruik ook geen probleem meer is. Ik ben sowieso blij dat er nog steeds fysieke indrukbare knoppen opzitten. Snel telefoongesprek aannemen of volume aanpassen gaat daardoor eenvoudig zonder je telefoon uit je broekzak te halen.
Update na 4 maanden gebruik:
- Hij zit inmiddels erg fijn.
- De noisecancelling blijkt achteraf toch echt wel goed te zijn.
- Hij stoort soms op drukke plekken, maar minder vaak en korter dan de vorige.