Philips TAM4505 Review
17 februari 2025, laatste update op 17 februari 2025, 181 views
Rapporteer
Product gekocht
Deze handzame installatie neemt weinig plaats in en biedt volop mogelijkheden om met heel goed geluid muziek en radio te luisteren.
Pluspunten
- Handzaam formaat
- Goed geluid en equalizer-opties
- Aux aansluiting voor bijv. internetradio
- ideale prijs-kwaliteitverhouding
- In standby uitschakelbare display
Minpunten
- sensorhoek afstandsbediening niet optimaal
Heb de installatie aangeschaft ter vervanging van een Panasonic micro-set, waarvan na jaren intensief gebruik de cd-speler het had begeven. Een goede Aux aansluiting was een belangrijke voorwaarde, om daar m'n Imperial internetradio met bedraad ethernet op aan te kunnen sluiten. Die had ik al eerder aangeschaft, omdat DAB+ in mijn regio binnenshuis een drama is, en internetradio via alleen WiFi ook niet optimaal functioneert. Net als destijds op m'n Panasonic, werkt dat ook op deze Philips heel goed.
Ik heb de DAB/FM functie van de set dus niet in gebruik, kan daar dan ook niets over zeggen.
De CD speler doet het prima, en speelt alle voor mij belangrijke CD formaten goed af. Handige bediening, ook via de afstandsbediening, voor keuze van afspelen: track, shuffle, herhalen etc. Het geluid is uitstekend, en goed instelbaar met een keuze uit vooraf bepaalde klankkleur-opties. Je hoeft zowel bij muziekprogramma's of praatprogramma's zo geen concessies te doen aan luistergenot of helderheid van spraak. (Ik las ergens in een review dat iemand het een minpunt vond dat je niet via de afstandsbediening de CD speler kunt openen, dat kan alleen maar via de knop op het toestel zelf. Maar je zult toch zelf bij het apparaat de CD moeten wisselen, dus dat is geen gemis dacht ik zo. Of zou diegene vanaf een afstand een schijfje er in willen werpen?)
Via de USB kun je ook digitale muziekdragers koppelen, daar heb ik echter geen ervaring mee. Evenmin met het gebruik van de Bluetooth functie voor bijvoorbeeld het afspelen van Spotify vanaf de smartphone. Maar voor wie wil, is dat dus ook mogelijk.
Enig minpuntje is dat de hoek voor gebruik van de afstandsbediening wat kritisch is. Bij een hoek van meer dan 90 graden reageert de set minder makkelijk. Dus even goed richten is dan belangrijk.
Ten slotte: het apparaat is via Amazon.nl gekocht, die had de beste aanbieding. Apparaat is van Philips, gemaakt in China, en via Frankrijk binnen 24u hier in Nederland thuis afgeleverd. Vermoed echter dat het voor de CO2 afdruk niet veel uitmaakt via welk kanaal het apparaat wordt aangeschaft.