NAD C 3050 Review
14 februari 2025, laatste update op 14 februari 2025, 306 views
Rapporteer
Product gekocht
Mooie, fraai klinkende, vintage ogende, maar van binnen moderne, versterker, met uitbreidingsmogelijkheden en Bluetooth.
Pluspunten
- Vintage uiterlijk
- Moderne internals (met o.a. Bluetooth)
- Uitbreiding met BluOS-D mogelijk
- VU-meters
- Phono ingang
Minpunten
- (te) grote afstandsbediening, niet apparaat specifiek
- Geen loudness knop
- verlichting niet instelbaar in kleur
Tijdens het ophalen van een platenspeler en boxen kwam ik deze vintage ogende versterker tegen. Ik was zeg maar gelijk verkocht, en de versterker aangeschaft.
Toelichting op de pluspunten:
Vintage uiterlijk
Deze versterker komt bij mij in de plaats van een Marantz 2226 uit 1979, en daarmee heb ik een vintage versterker vervangen door een modern maar vintage ogend exemplaar. Voor mij was dat belangrijk en daarmee een pluspunt, maar dit is natuurlijk persoonlijk.
Moderne internals (met o.a. Bluetooth)
Hoewel een vintage uiterlijk is de versterker gevuld met moderne technieken, aansluitingen en zo heeft deze versterker ook HDMI, Bluetooth etc. aansluitingen, hierdoor is deze unit ook uitbreidbaar met een BLueOS module die je er zo in kan schuiven.
Uitbreiding met BluOS-D mogelijk
Zoals net genoemd, kan deze versterker dus uitgebreid worden met een BluOS-D module, waardoor je kan genieten van je streamingsdiensten zonder verlies van kwaliteit door een Bluetooth verbinding (zo geeft Tidal bijvoorbeeld aan dat als je muziek afspeelt via BlueTooth, dat het toch niet lossless kwaliteit is), dat kan je met deze module voorkomen.
VU-meters
MEt de VU-meteres komt de muziek zichtbaar tot leven. Persoonlijk vind ik dat erg leuk.
Phono ingang
Omdat ik gebruik maak van een platenspeler (Denon DP-300F) vind ik een phono aansluiting een pré.
Toelichting op minpunten:
(te) grote afstandsbediening, niet apparaat specifiek
Er zit echt een gigantische afstandbediening bij die vervolgens totaal niet specifiek voor dit apparaat is ontworpen. Zo kan je bijvoorbeeld met de afstandbediening niet kiezen om via de BlueTooth te luisteren, en kan je ook geen treble en bass bijstellen vanaf de afstandbediening.
Geen loudness knop
Ik mis een beetje een loudness knop, zit er gewoon niet op.
verlichting niet instelbaar in kleur
Bij het opstarten kleuren de VU-meters rood op, daarna blijven ze wit. Met de huidige LED-technieken en het feit dat ze dus wel twee kleuren toe hebben gepast vind ik het jammer dat ik de verlichting bijvoorbeeld niet vintage groen of blauw kan zetten.
IS het heel belangrijk? Nee, maar toch.