€ 16,50 bij Proshop.nl

Super Bomberman R 2, Xbox One & Series S|X Review

9 februari 2025, laatste update op 12 februari 2025, 355 views Rapporteer

Bomberman is een game die al meer dan 40 jaar meegaat, en je zou dus verwachten dat Konami met Super Bomberman R 2 een knaller van een game ging neerzetten, maar helaas is dat niet helemaal het geval. Als we alleen naar de gameplay kijken, dus Arena gevechten en Battle 64, dan zit dit allemaal prima in elkaar. Kijken we weer naar de Story mode, dan kan ik je toch zeggen van, laat deze aub aan je voorbijgaan. Wil je meer te weten komen over deze game? Lees dan hier mijn volledige review!

Pluspunten

• Arena Battle is tof
  • Vloeiende besturing
  • Veel skins vrij te spelen
  • Multiplayer werkt als een zonnetje

Minpunten

• Verhaal is slecht
  • Story mode voelt saai en eentonig
  • Filmpjes hebben geen meerwaarde

3 van 5 sterren (Voldoende)
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/gw7XbBEkzkN7uI-_gcM29ufh1V4=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/266273/1THaESYhD5xGjRoy70AIJIZZaOEGkHsUpfDXvC4ybPrzbLTQWV.jpeg?f=620xauto

Super Bomberman R 2 is de nieuwste Bomberman game, een serie die inmiddels 40 jaar oud is. De grote vraag natuurlijk is kan je nog veel veranderen aan een Bomberman game en is het na 40 jaar nog altijd even leuk? In deze review vertel ik jullie wat over Super Bomberman R 2.

Bomberman is een game die ik zelf ook al jaren speel, hoewel het concept in de meeste gevallen altijd hetzelfde is, is het wel een spel dat gewoon leuk blijft. Ik vind zelf gewoon de traditionele Bomberman mode nog altijd het leukste, gewoon met 4 man in een arena en zorgen dat je als laatste overblijft, deze mode is ook hier gewoon aanwezig en daarin is ook niks veranderd. Maar natuurlijk zou een game met alleen deze mode niet verkopen, dus moeten ze ook dingen zoals een verhaal toevoegen, maar pakt dit goed uit?

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/-8dYrj1i1rYWc7IvFguRuO6XwL0=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/266273/1THaESmHQF6QlY6yusd7TxvI6M41Rb3gxueMGZB5RKKEBbNMh4.jpeg?f=620xauto

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/1Lr6lhPjmuOfJ3AOvMtHPXa_x4k=/fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():strip_exif()/f/image/6NCIHITaxr9329gjYLkekgt8.jpg?f=user_large

Het verhaal van Super Bomberman R 1 vond ik een vrij matig, maar helaas vond ik het verhaal van Super Bomberman R 2 niet om over naar huis te schrijven. Het verhaal gaat over een gigantische robotachtige zwarte maan, deze geregeerd wordt door een nieuwe soort dreiging, genaamd Fusell. Fusell vernietigd planeten om zo de krachten te verzamelen voor zijn ultieme wapen. Zijn uiteindelijk doel is om het universum te vernietigen. Het is aan de 8 Bomberman Bros en hun nieuwe vrienden, genaamd de Ellons, om samen te werken en de nieuwe monsters en hun leider Fusell tegen te houden. Dit is het hele verhaal, en meer is het niet. Nu is een simpel verhaal niet erg, echter komt het hele verhaal verder bijna nergens in de game terug, en dat is wel jammer.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/Zy_RpQt38xnqtHjx69V3mfZBzU0=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/266273/1THaESejjdUOIucaLXKNywYqsElwRmrs9ESCinJVtiSNYq9jg8.jpeg?f=620xauto

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/M0tWgCYOjhHoXuXQXwf8uFU4qZc=/fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():strip_exif()/f/image/9LKhvfmdB8u9EOBPPyqgN0wK.jpg?f=user_large

Zo eenvoudig als het verhaal klinkt, zo saai is ook de story mode om te spelen. Ze hebben echt letterlijk 3 werelden bedacht, waarbij je bij alle 3 precies hetzelfde doet. Elke wereld bestaat uit verschillende gebieden, en de bedoeling is om alle Ellons te redden. Elke wereld kent z'n 100 Ellons, deze verdeeld zijn over verschillende gebieden. In deze gebieden zitten wat monsters en wat kleine mini uitdagingen verstopt, maar daar heb je dan ook mee gehad. Die 100 Ellons vinden voelt meer als een zware opgave dan als een leuke opdracht, en deze opdracht trekt zich ook erg lang.

Om de zoveel gebieden wordt het spel onderbroken, omdat de vijand dan je basis zou aanvallen, en jij moet deze dan verdedigen. Voor je aan de verdediging begint, kun je wat versterkingen aanbrengen aan je basis, zodat je tegenstander moeilijker zijn doel kan bereiken. Het doel van de tegenstander is 5 kistjes open te maken in 3 minuten, hiervoor hebben ze wel een sleutel nodig. Jij moet ze tegenhouden door ze op te blazen, en op moment dat je dat doet, dan laten ze de sleutel weer vallen. Er zijn ook moment dat jij een basis moet aanvallen, en dan doe je eigenlijk precies hetzelfde, alleen zijn de rollen dan omgedraaid. Dit klinkt misschien op papier allemaal leuk, maar geloof me dat deze hele gameplay ervaring erg saai was, en ik hier geen plezier uit heb weten te halen.

Waar ik wel plezier uit heb gehaald, is gewoon de standaard arena mode, gewoon tegen 3 andere spelers spelen. Dit heb ik zowel met mijn gezin, als alleen gespeeld, en op dit onderdeel scoort de game dan wel weer goed. Ook de bekende Battle 64, de mode waarin je tegen 63 andere spelers vecht, zit er nog gewoon in en dat blijft leuk om te spelen. De besturing verder zit prima in elkaar en voelt allemaal vloeiend.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/EBBHTNai7_7oZt6rceLnmYyvzpw=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/266273/1THaESxewrq83YWuZQqjgdRZImmyp4ATOLj0I0UbCw9yb2qchg.jpeg?f=620xauto

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/EbyburzL3Q_O71URWJ1RDBADnvs=/fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():strip_exif()/f/image/kJSEi5TFtvw1HilOi21RT9ax.jpg?f=user_large

Grafisch gezien heeft de game een cartoon uiterlijk, en is hiermee erg kleurrijk. De levels zien er allemaal stuk voor stuk leuk uit, en ze zijn vooral duidelijk te zien. Ik had bij de release van Super Bomberman R 1 soms het idee dat de camera niet duidelijk stond, en waardoor je soms de hoogte niet goed kon inschatten. Dat is in Super Bomberman R 2 gelukkig allemaal dik in orde.

De filmpjes zijn eenvoudig gemaakt, en lijken bijna allemaal op elkaar. Ik vind deze stijl niet geweldig, maar vind het wel passen in de wereld van Bomberman. De gesprekken in de tussen filmpjes zijn matig, meer kan ik er niet over zeggen. Het is niet slecht, maar ik heb ook niet het idee dat het levendig overkomt. Het enige wat ik wel nog even wil noemen is dat de game vloeiend loopt op een stabiele framerate. Zelfs als er veel ontploffingen tegelijk plaats vond, is er geen moment geweest dat ik iets van een framedrop heb gemerkt.

De keuzes aan Bombers die je kunt vrijkopen (geld die je verdient met spelen) is uitgebreid, ik denk niet dat ik eerder een Bomberman game heb gezien waarin je zo veel keus had als in deze. Veel bekende skins uit andere Konami games zijn aanwezig, denk hierbij aan Silent Hill, Castlevania en Metal Gear Solid. Ikzelf gebruik meestal Simon van Castlevania, want deze vind ik wel erg tof.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/2ofry9qQUPrkDBDmBff3mGVV4wI=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/266273/1THaESeoDdsEsNoguasVZ6SWmMhh3Ypoug1OfIoOQe80Td7gUS.jpeg?f=620xauto

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/bVT4U1WxtbyixIkPwpvtjO02jEs=/fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():strip_exif()/f/image/Y2WQN0Hcffd8BpH33bfKkqwO.jpg?f=user_large

De muziek is in orde, in zowel de story mode als in de battle modes. Wat mooi is aan de battle mode is dat je de achtergrondmuziek kunt aanpassen. Net als personages, kun je ook liedjes vrijkopen, en deze kun je dan als achtergrondmuziek instellen. Alleen jammer is dat hij vast blijft hangen op 1 liedje en niet alle liedjes die je hebt doet shuffelen. Zo had ik bijvoorbeeld de achtergrondmuziek van Silent Hill vaker lopen tijdens een battle. Maar zoals altijd is muziek iets dat je moet horen, en daarom deel ik dat liedje uit Silent Hill graag met jullie.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/gFrKmvWuBk4rqMmOHjaSdT0i1jM=/fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():strip_exif()/f/image/bKWvaslJ1MdsSrm3dhVT4b8V.jpg?f=user_large

De multiplayer is voornamelijk arena Battle en Battle 64, en ik moet zeggen dat dit gewoon vloeiend werkt. Ik had zeer snel en zonder problemen verbinding, en ook tijdens het spelen nergens een moment gehad dat het niet werkte. Je ziet gewoon dat de kracht van deze game echt in deze soort modus zit, en dat dit ook goed doorpakt in de Multiplayer.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/TvjD8q2I8dgfACOnXJB0av-a2Gw=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/266273/1THaESSE6mGzJqJNGhzkD5U6HNchBnZFGZYHqCd0NSxz7SRO1P.jpeg?f=620xauto

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/Q0zWze97ztMvzHDtuYE2L8Zqzjc=/fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():strip_exif()/f/image/twkSovbWJy6cpfiEMl9mVjxG.jpg?f=user_large

Ik had de game fysiek gekocht, en mensen die me kennen weten dat ik altijd van mijn nieuwe aankopen een soort van mini unboxing maak. Dat is bij deze game niet anders, want ook van deze game heb ik een short unboxing gemaakt, zodat ik deze met mensen kan delen die dit leuk vinden. Ik deel hem ook graag in deze review, want dat is zeker leuk in een tijd waar games voornamelijk nog digitaal gekocht worden.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/bIVDsnAoG-29CjFgltrqo9Yi4-Q=/fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():strip_exif()/f/image/5L4XRwhTlaR0gHOKGTZgBPct.jpg?f=user_large

Ik heb behoorlijk wat dingen opgenoemd, en ik ben heel eerlijk dat ik geen livestream heb gedaan van de story mode, mede omdat ik het niet waard vond om dat te laten zien. Ik heb wel een keer een livestream gedaan van een moment waar ik met mijn gezin samen aan het spelen ben. Deze video wil ik dan ook graag met jullie delen, niet alleen om dat ik samen met mijn gezin speel, maar ook omdat dit gewoon leuker is om te laten zien.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/A8TlxHlyDM_xy2OpjmgSpiOI8es=/fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():strip_exif()/f/image/qgYCm2HO5IWxFCBKxmDxZIwe.jpg?f=user_large

Dan de vraag die ik altijd leuk vind om te beantwoorden, heeft deze game een replay waarde? Dat antwoord is voor mij nee. Ik vond de story mode helemaal niks, en voor alleen de Battle mode vond ik het niet waard. De reden dat ik hem niet nog eens zal spelen, is dat ik de game op moment van schrijven aan een vriend geschonken heb. Ik heb namelijk nog Super Bomberman R 1 voor de Nintendo Switch liggen, en die keer dat ik met mijn gezin dit samen speel, dan pakken we toch altijd die game op. Had ik die versie niet gehad, dan had ik de game zeker gehouden vanwege de Arena-mode.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/YuqILCkkORieewl0cfRD9afifo0=/fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():strip_exif()/f/image/N5XcxMtp3qjasf7rUkpwaHqV.jpg?f=user_large

Achievements is iets waar ik het algemeen het minste mee bezig ben, en dat is deze keer niet anders. Wel heb ik tijdens het schrijven nog even gekeken hoeveel Achievements ik behaald had, en dat was 18 van de 39, dat ongeveer uitkomt op 49%, of te wel 490 van de 1000 gamerscore. Dit heb ik behaald zonder van tevoren te kijken wat ik ervoor moest doen.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/c0UxvCmkkqYiSUL6jS4-XXnEnrI=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/266273/1THaESVVvFJLADg7RCdHvHwFGrTuWhq93GrW8A22yM09wY4z3M.jpeg?f=620xauto

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/cUwKsZepGfv1NJFdGLUatz4OdTY=/fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():strip_exif()/f/image/z8DpAF7rN9xUErsTuwf7tqBR.jpg?f=user_large

Bomberman is een game die al meer dan 40 jaar meegaat, en je zou dus verwachten dat Konami met Super Bomberman R 2 een knaller van een game ging neerzetten, maar helaas is dat niet helemaal het geval. Als we alleen naar de gameplay kijken, dus Arena gevechten en Battle 64, dan zit dit allemaal prima in elkaar. Kijken we weer naar de Story mode, dan kan ik je toch zeggen van, laat deze aub aan je voorbijgaan. Het verhaal zelf is vrij simpel, de filmpjes zijn best eenvoudig en niet leuk om naar te kijken. Maar de story mode zelf is zo saai, dat ik hem met tegenzin heb uitgespeeld. Ik heb doorgespeeld omdat ik graag het einde wilde weten, zonder Youtube te gebruiken. Als je deze game voor een paar euro kunt krijgen en hem alleen voor de Arena battle of Battle 64 mode koopt, dan is het zeker leuk, maar voor de Story mode zou ik deze game niet kopen.

Heb jij ook een Super Bomberman R 2, Xbox One & Series S|X?

Weer een review die stikt van de taal- en schrijffouten.
Bedankt voor je reactie, ik heb nog een keer er doorheen gelezen en inderdaad nog wat foutjes eruit gehaald. Mocht je nog fouten vinden, dan mag je me deze altijd via een persoonlijk bericht sturen. Ik ben helaas dyslectisch en probeer juist door te blijven schrijven, en door het krijgen van feedback, dit zo veel mogelijk te verbeteren.