€ 86,26 bij CAPS

Corsair 2000D Airflow Zwart Review

8 februari 2025, laatste update op 7 augustus 2025, 212 views Rapporteer

Mooie kast met voldoende inbouwmogelijkheden. De behuizing is best hoog, maar dat moet wel met de videokaarten van nu.

Pluspunten

• Stevig
  • 3-Slots videokaart

Minpunten

• Hoogte voor ITX?
  • Bij aanschaf niet duidelijk of er wel/ geen fans bijgeleverd zijn
  • Vanwege het “mesh” laat het meer geluid door

Onderdelen die ingebouwd zijn:
- Corsair Nautilus 360 RS
- Corsair RS120, Zwart, Triple pack, 120mm
- MSI GeForce RTX 5080 16G VENTUS 3X OC

Bevindingen inbouwen:
Ik had niet verwacht dat het inbouwen zo gemakkelijk ging. Alleen even nadenken om zo net mogelijk de kabels weg te werken en vast te zetten met tie-wraps.

Wat waarschijnlijk mee hielp is dat de slangen van de Corsair Nautilus 360 RS niet zo lang zijn en dat de kabels van de voeding ook erg kort zijn. Zo hoef ik niet te lang bezig te zijn met het wegwerken hiervan.

Heb jij ook een Corsair 2000D Airflow Zwart?

Hi,

Kan je aub iets zeggen of je de pomp (AIO in het algemeen) luid vindt klinken onder full en idle load?

De is geweldig, maar open van alle kanten, dus ben echt benieuwd naar geluidsvolume als die op een bureau staat pal naast ons.
Jazeker.

De AIO is zeer stil. Ook op full load.

De videokaart maakt het meeste geluid, maar is afgestemd op 75 graden met fancurve. En in combinatie met deze behuizing op full load is dat best luidruchtig op een 3 meter afstand in de woonkamer.

De videokaart is in mijn situatie de boosdoener betreft het geluid in combinatie met het vele mesh van de behuizing. Een andere videokaart zal wellicht stiller zijn.

Kort samengevat:

- AIO in idle stil, full load ook verrassend stil.

- Videokaart luidruchtig op full load (afgestelde fan curve, zodat het op 75 graden blijft).

- Behuizing heeft veel mesh dus laat meer geluid door.

- Mijn situatie is woonkamer op 3m afstand.

[Reactie gewijzigd door chizzle01 op 12 juli 2025 22:28]

Super bedankt voor uw uitgebreide review.

Ik blijf uw case build wel echt geweldig vinden en goed passen in uw setting.
Met een stillere kaart en fans kan u idd de kast stiller krijgen, met uiteraard ook weer extra kosten.

In mij geval zal ik veel dichter op de kast komen te zitten en ik ben erg gevoelig voor geluid.

Uw review heeft mij goed geholpen, bedankt. :-)