Philips Hue Outdoor Lily Sokkel (Starter Pack 3 stuks) Review
Hue Lily is een prima spot voor buiten. De montage was makkelijk, maar de lichtopbrengst valt wat tegen. Het is echt bedoeld als sfeerverlichting en dat doet het goed. Een nadeel is dat de laagspanningssnoeren aan de dikke kant zijn, waardoor ze soms moeilijk zijn weg te werken. Zoals de meeste Hue-producten is ook Lily prijzig.
Pluspunten
- Mooi design
- Mooi licht
- Ophangen gaat makkelijk
Minpunten
- Duur
- Niet veel lichtopbrengst
- Connectoren erg dik
Ik wilde graag wat extra verlichting in mijn tuin. In eerste instantie als sfeerverlichting, maar ook om de paden wat extra te verlichten bij beweging in de tuin. Ik heb 4 Lily spots aan de schutting bevestigd. In de tuin hangt verder nog een Discover floodlight en een Festavia lichtsnoer.
Zoals elk Hue-product is Lily netjes en plasticvrij verpakt. Je kunt kiezen uit bevestigingen met schroeven (bijvoorbeeld aan een muur) en op een spies die je in de grond kunt steken, beide worden meegeleverd. Het bevestigen was geen probleem.
Bij een set van 3 Lily's wordt een transformator bijgeleverd die geschikt is voor maximaal 5 lampen. Ik had nog een vierde lamp, deze kon dus zonder problemen op de transformator. Er worden ook T-stukjes meegeleverd en elke spot komt met een verlengkabel van 5 meter, dus dat is dik in orde. Desondanks had ik te weinig, dus ik heb extra verlengkabels gekocht. In de gebruiksaanwijzing staat duidelijk aangegeven hoeveel lampen en hoeveel meter kabel je maximaal kunt gebruiken. Ik heb de transformator in de schuur bevestigd en de kabels onder de fundering van de schuur door gegraven.
De kabels zijn dik en voelen degelijk aan. De connectoren hebben een schroefsluiting en zijn waterdicht. De connectoren zijn wel erg dik. Aangezien elk spotje slechts een halve meter aan 'vaste' kabel heeft, komt er dus altijd op een halve meter zo'n dikke connector. Ik heb het uiteindelijk kunnen wegwerken in de schutting, maar het was handiger geweest als er een langere kabel aan de spotjes had gezeten zodat ik de connectoren onder de tegels had kunnen leggen.
De bediening is perfect, zoals we dat van Hue gewend zijn. Het licht is mooi, maar de lichtopbrengst valt een beetje tegen. Het is echt bedoeld voor sfeerverlichting in het donker. Als je de spotjes bij daglicht aan hebt, zie je er nauwelijks wat van. Gelukkig was dat voor mijn toepassing geen probleem. In de specificatie staat 590 lumen bij 4000K en 350 lumen bij 2700K, dat lijkt prima te kloppen.
Conclusie: Een prima lamp voor sfeer in je tuin, in het donker. Wel aan de prijzige kant. Voor de prijs had er een langer snoer aan de spot mogen zitten, hoewel wel 5 meter verlengkabel wordt bijgeleverd. Vanwege deze beperking (en de ietwat tegenvallende lichtopbrengst) krijgt Lily van mij 4 sterren.