MSI MPG X870E EDGE TI WIFI Review
6 februari 2025, laatste update op 6 februari 2025, 163 views
Rapporteer
Product gekocht
Lijkt een van de beste witte moederborden die momenteel verkrijgbaar zijn. Het bevat absoluut alles wat je nodig hebt voor een nieuwe AM5 build. Jammer dat bios een beetje lastig is en wat afstemming vereist om het snel en stabiel te laten werken (niet zoals Intel dat vroeger "out of the box" werkte).
Pluspunten
- prachtig vormgegeven
- uitgebreide bios
- veel havens
- handige gpu-releaseknop
- debug-led
Minpunten
- prijzig
- geen echte voordelen ten opzichte van de x670e-chipset
- vereist enige bios-afstelling om te werken
Dit was mijn eerste AMD-build en tot nu toe kan ik geen grote nadelen vinden, behalve een behoorlijk slechte "out of the box"-ervaring. Zonder BIOS-instellingen af te stemmen, zal de pc erg lang opstarten, voornamelijk vanwege de ingebouwde geheugentraining. Ik had ook veel boot-look-problemen waarvoor ik extra BIOS-afstemming moest uitvoeren. Dit lijkt over het algemeen het geval te zijn met het AMD-platform, niet met dit specifieke moederbordmodel.
Qua ontwerp ziet dit moederbord er verbluffend uit. Misschien zou het witte connectoren kunnen hebben in plaats van zwarte, maar de zwart-witte combinatie is ook mooi.
De PCI-ex GPU-ontgrendelingsknop is erg handig, vooral als je van plan bent je grafische kaart vaker te vervangen.
Het heeft veel interne en externe poorten. Debug-led was extreem handig om de eerste problemen die ik had te diagnosticeren.
Natuurlijk zou de prijs lager kunnen zijn of we zouden wat meer "toekomstbestendige" functies kunnen krijgen, zoals 10G LAN en meer premium audiokaart, vooral als je bedenkt dat goedkopere AMD-chipsets niets cruciaals missen.
Over het algemeen raad ik dit moederbord ten zeerste aan voor liefhebbers die op zoek zijn naar een wit moederbord, niet per se op zoek naar de beste prijs-/prestatieverhouding.