€ 599,99 bij bol

Philips Hue Perifo Rechte Basisplafondset (3 spots, 1 lichtbalk) Review

PhilipsFan
6 februari 2025, laatste update op 6 februari 2025, 383 views Rapporteer Product gekocht

Philips Hue Perifo Rechte Basisplafondset (3 spots, 1 lichtbalk)

Hue Perifo is een mooi systeem dat prijzig is, maar goed werkt. De montage is goed te doen. Over de spotjes geen klachten. Echter de lichtopbrengst van de lichtbalk valt tegen.

Pluspunten

• Mooi design
  • Montage relatief makkelijk
  • Mooi licht

Minpunten

• Duur
  • Lichtbalk geeft te weinig licht

Ik wilde graag mooie moderne verlichting in mijn keuken. De ouderwetse lamp in het midden zorgt ervoor dat je altijd in je eigen schaduw staat, dus ik wilde graag verlichting langs de randen van de keuken boven het aanrecht. Hue Perifo voorziet daarin.

Ik heb niet exact deze set, alle Perifo onderdelen zijn los leverbaar en kunnen naar hartelust gecombineerd worden. Ik heb een L-vormige set met 3 rails, 2 lichtbalken, 2 spots en een trafo met netsnoer. De trafo is bij mij weggewerkt in een keukenkastje.

De montage was goed te doen. Een kleine quirk van Perifo is dat de rails een richting hebben, je kunt geen willekeurige uiteinden aan elkaar koppelen. Dit wordt echter goed aangegeven. Ook de lengte van de rails is soms een beetje lastig: ze zijn leverbaar in 50, 100 en 150cm, maar ik had een stukje plafond over waar geen 50cm meer paste. De handleiding vermeldt niet dat de rails kunnen worden doorgezaagd. Op Reddit zijn wel mensen te vinden die dat gelukt is, maar ik heb me er niet aan gewaagd.

Het L-vormige koppelstukje is in twee varianten beschikbaar, afhankelijk van welke kant je L-vorm op gaat. Dit staat goed aangegeven in de webwinkel. Omdat het echter heel storend is om tijdens een klus niet verder te kunnen, heb ik voor de zekerheid beide varianten van het koppelstukje besteld. Dit was een beetje lastig om terug te sturen, omdat het niet via de normale DHL kon, ik moest naar de andere kant van de stad fietsen om het te kunnen terugsturen. Dit is echter wel goed gegaan en ik kreeg netjes mijn geld terug.

Het koppelstukje is niet volledig rigide. De hoek kan ook iets meer of minder dan 90 graden zijn, dat is een voordeel want niet alle huizen zijn precies recht gebouwd. Prima over nagedacht.

Als de rails eenmaal op hun plek hangen, dan is het een eitje om de lampen te monteren, ze klikken erop vast en kunnen er ook weer makkelijk af. Ze kunnen verschoven worden op de rail, zodat je naar hartelust kunt experimenteren waar je je lampen precies wilt. Zeer handig. Als je de lampen netjes op hun definitieve plek hebt bevestigd, dan kun je de ongebruikte stukken rails afdekken met de bijgeleverde strip, waardoor het geheel er mooi afgewerkt uitziet.

Het licht is mooi diffuus en de kleuren zijn mooi. Het enige puntje is de lichtopbrengst van de lichtbalk. In de specificatie staat 1700 lumen, daarom heb ik ze ook besteld, met die lichtopbrengst moet ik makkelijk mijn aanrecht kunnen verlichten, aangezien er eerder 3 spotjes van 400 lumen boven hingen. De lichtbalk geeft echter aanzienlijk minder licht dan de oude spotjes.

Ik had ook 2 Perifo spotjes meebesteld. Ik dacht deze niet nodig te hebben, maar wilde er even mee experimenteren. Vanwege de lage lichtopbrengst van de lichtbalk heb ik de spotjes echter naast de lichtbalken moeten hangen. De Perifo spotjes worden gespecificeerd op 490 lumen, maar lijken nog meer licht te geven dan de lichtbalken. De uiteindelijke opstelling geeft voldoende licht, maar ik had me er meer van voorgesteld. De lichtbalk is eigenlijk meer sfeerverlichting dan functionele verlichting. Wellicht heb ik defecte exemplaren, misschien moet ik nog even bellen met de helpdesk.

Conclusie: Het is een mooi, flexibel en goedwerkend systeem. Bij een L-vorm is het even opletten geblazen bij het bestellen zodat je de juiste koppelstukjes krijgt. Vanwege de te lage lichtopbrengst van de lichtbalken krijgt de combinatie 4 sterren i.p.v. 5.

Heb jij ook een Philips Hue Perifo Rechte Basisplafondset (3 spots, 1 lichtbalk)?

Philipsfan, had je de software voor je telefoon gedownload en en de balk op 100% gezet, soms als je verlichting aan doet dan start het op minder dan 100 %.
En je kan de rails gewoon netjes doorzagen en het werkt prima.