€ 66,01 bij Proshop.nl

Philips Hue inbouwspot dun 90 mm - Wit Review

6 februari 2025, laatste update op 6 februari 2025, 193 views Rapporteer

Dit is een Hue product zoals de meeste: mooi, werkt goed, kost veel. En deze spot heeft wat quirks, waar wel omheen te werken valt, maar vermoedelijk ten koste van de garantie.

Pluspunten

• Mooi design
  • Mooi (en veel) licht
  • Makkelijk te monteren

Minpunten

• Duur
  • Snoer te kort
  • Netadapter veel te dik
  • Netadapter niet vervangbaar

Ik wilde de verlichting in mijn keuken al een tijdje vervangen door Hue. Ik had 4 spotjes aan de onderkant van de keukenkastjes. Deze zeer dunne spotjes zijn daarvoor de uitgelezen vervangers. Ik heb de 90mm variant in het wit.

De spotjes zitten netjes verpakt in een typische Hue-verpakking, zonder plastic. De montage van de spotjes was makkelijk, er zit een veer aan vast die het spotje op z'n plek houdt. Ik heb de plank waar ze in verwerkt zitten een beetje bijgefreesd waardoor de spotjes in de nauwe ruimte passen.

De stroomboxjes zijn echter veel dikker en passen niet, terwijl het snoer tussen de stroombox en de spot maar 20cm lang is. Dit geeft te weinig mogelijkheden voor de montage. Ik heb dit bij de eerste spot nog 'netjes' opgelost: Ik heb het spotje opengepeuterd en het snoer losgesoldeerd, verlengd met een ander stuk snoer en dit weer vastgesoldeerd. Dit is gelukt zonder schade, maar was een boel werk. Bij de andere spotjes heb ik het laagspanningssnoer gewoon doorgeknipt en verlengd met kroonsteentjes, dat werkt ook.

De spotjes werken goed, geven veel licht en het licht is van goede kwaliteit, zoals we dat gewend zijn van Hue-lampen. Ook uitgeschakeld ziet het er zeer strak uit. Ik ben dan ook blij met het resultaat. Het is alleen te hopen dat de spotjes niet defect raken, want vermoedelijk gaan ze niet meer onder garantie worden vervangen.

Conclusie: goedwerkende spots, mooi design, plat zodat ze in nauwe ruimtes passen, jammer van de dikke stroombox en het korte snoer. Ze zijn niet goedkoop, maar dat zijn Hue-producten nooit en dat weet je vantevoren. Als je gek genoeg bent om kleurenverlichting in je keuken te willen, dan moet je daar wat geld voor neertellen. De spot krijgt 4 sterren ipv 5 omdat er, voor het bedrag, best een wat langer snoer met connectoren bij had gemogen, dan was al dat geknoei niet nodig geweest.

Heb jij ook een Philips Hue inbouwspot dun 90 mm - Wit?