Samsung Galaxy Book4 Edge NP750XQA-KB2NL Review
2 februari 2025, laatste update op 2 februari 2025, 262 views
Rapporteer
Product gekocht
Uitstekend product - zeker in combinatie met samsung apparaten - alleeen de batterij valt tegen
Pluspunten
- Prachtig AMOLED-scherm met levendige kleuren
- Slank, licht ontwerp – ideaal voor onderweg
- Slimme functies voor Samsung Galaxy-gebruikers
Minpunten
- Batterijduur kan beter, zeker in deze prijsklasse
- Niet alle apps zijn geoptimaliseerd voor Windows-op-ARM
Ik heb de Samsung Galaxy Book 4 Edge nu een tijdje in gebruik en eerlijk? Ik ben behoorlijk onder de indruk. Het AMOLED-scherm is prachtig, de laptop is superlicht en makkelijk mee te nemen, en als je al een Samsung-telefoon of -tablet hebt, is de samenwerking tussen apparaten echt top. Ik gebruik mijn Galaxy Tab S6 Lite bijvoorbeeld als extra scherm, en de functie om iets op mijn telefoon te kopiëren en direct op de laptop te plakken is veel handiger dan ik had verwacht.
Qua prestaties zit je goed – hij is snel en soepel, zelfs bij zwaardere taken zoals fotobewerking of multitasken. Maar de batterijduur? Die had beter gekund. Bij intensief gebruik redt hij net geen 10 uur, wat voor deze prijsklasse toch wat tegenvalt. En dan is er nog Windows op ARM… Het werkt prima, maar niet alle apps zijn er goed op afgestemd. Sommige draaien niet optimaal en een paar werken zelfs helemaal niet. Hopelijk wordt dat in de toekomst beter, maar voor nu is het af en toe frustrerend.
Al met al is dit een superfijne laptop, vooral als je al in het Samsung-ecosysteem zit. Hij is snel, mooi en handig in gebruik. Maar als je veel belang hecht aan een lange batterijduur of specifieke software gebruikt, is het goed om even te checken of dit de juiste keuze voor je is.