ASUS ROG Zephyrus G16 GU605MI-QP121W Review

29 januari 2025, laatste update op 29 januari 2025, 464 views Rapporteer

Asus laptop besteld bij Alternate in de drukke periode rond Black Friday. Toch is het product binnen enkele dagen geleverd. Het was goed verpakt met genoeg bescherming en daarom in topconditie bij me aangekomen.

Erg mooie laptop met een aluminium frame van stevige kwaliteit. De laptop voelt erg fijn aan, inclusief het toetsenbord en het extra grote touch pad. Daarnaast heeft het een compact formaat en is het lichtgewicht, waardoor het makkelijk is mee te nemen.

De laptop heeft een mooi anti-glans IPS scherm met een helderheid van 500 cd/m2, wat voor mij een plus is. Vaak is een IPS scherm niet helder genoeg (bijv. 300 cd/m2) en een OLED scherm heeft voor mij te veel glans.

Als de laptop draait met de dGPU aan dan is de batterijduur beperkt (ca. 2-2,5 uur). Gebruik je deze niet, dan kan het veel langer mee.

Al met al een top laptop.

Pluspunten

• Erg solide bouwkwaliteit (aluminium)
  • Compact en lichtgewicht
  • Helder IPS scherm
  • Goede speakers voor een laptop

Minpunten

• Batterijduur beperkt (bij gebruik GPU)
  • Beperkte hardware configuraties*

*Een klein nadeel over de line-up van de Asus Zephyrus was, in mijn geval, dat ik eigenlijk op zoek was naar een iets sterkere dGPU in combinatie met het IPS scherm. Helaas bieden de laptops vanaf de Nvidia GTX 4080 alleen nog maar OLED schermen aan, waarvan ik geen fan ben, omdat ze zo reflecterend zijn.

Toch ben ik heel blij met mijn laptop waar een Nvidia GTX 4070 in zit. Wellicht zit er voor jou ook iets bij.

Heb jij ook een ASUS ROG Zephyrus G16 GU605MI-QP121W?