Hisense 55A72KQ Zwart Review
28 januari 2025, laatste update op 28 januari 2025, 111 views
Rapporteer
Product gekocht
Deze Hisense QLED TV heeft levendige kleuren, een snel besturingssysteem en ondersteunt Apple AirPlay. Het geluid is krachtig en de interface werkt soepel.
Helaas heeft de TV grote problemen met de backlight. Ondanks Full Array Local Dimming (FALD) zijn de randen opvallend fel verlicht en werkt de dimming slecht. Dit resulteert in storende lichte vlekken en flikkeringen bij donkere scènes, wat de kijkervaring sterk vermindert.
Daarnaast is de service van Hisense teleurstellend. Mijn klacht over de backlight werd afgedaan als een "producteigenschap", en er werd geen oplossing geboden.
Conclusie: Hoewel de TV goede kleuren en functies biedt, wegen de backlightproblemen en slechte service zwaar door. Zoek je écht diepe zwarttinten en betrouwbare klantenservice? Dan is een ander merk een betere keuze.
Ik vraag in ieder geval mijn geld terug. Goedkoop is duurkoop...
Pluspunten
- Mooie kleuren
- Snelle interface
- Apple AirPlay-ondersteuning
- Krachtig geluid
Minpunten
- Backlight-problemen (Blooming & Bleeding)
- Slechte local dimming
- Matige bouwkwaliteit
- HiSense-service is teleurstellend
2 van 5 sterren (Slecht)
Ik heb deze Hisense QLED TV met Full Array Local Dimming (FALD) nu ongeveer zes maanden in gebruik. Hoewel de TV een aantal sterke punten heeft, heeft hij ook een groot probleem met de backlight, en de service van Hisense laat veel te wensen over.
Pluspunten:
✅ Mooie kleuren: Dankzij de QLED-technologie heeft deze TV levendige en natuurgetrouwe kleuren. HDR-content ziet er indrukwekkend uit.
✅ Snelle interface: Het besturingssysteem werkt soepel en reageert snel op inputs. Navigeren door apps zoals Netflix, YouTube en Disney+ verloopt vlot.
✅ Apple AirPlay-ondersteuning: Het is fijn dat deze TV AirPlay heeft, waardoor je gemakkelijk je iPhone of Mac kunt koppelen.
✅ Krachtig geluid: De speakers kunnen behoorlijk hard zonder direct te vervormen, wat een pluspunt is als je geen externe soundbar gebruikt.
Minpunten:
❌ Backlight-problemen (Blooming & Bleeding): Ondanks dat de TV Full Array Local Dimming heeft, zijn de randen van het scherm opvallend fel verlicht, vooral bij donkere scènes of testbeelden. Dit hoort niet bij een FALD-TV en verstoort de kijkervaring.
❌ Slechte local dimming: In plaats van diepe zwarttinten, zijn er duidelijk verlichte plekken en flikkeringen bij donkere beelden. Dit doet afbreuk aan het contrast.
❌ Matige bouwkwaliteit: De afwerking voelt wat goedkoop aan in vergelijking met duurdere merken.
❌ Hisense-service is teleurstellend: Toen ik het backlight-probleem meldde, werd dit afgedaan als een "producteigenschap" en weigerde Hisense verdere actie te ondernemen. Dit getuigt van slechte klantenservice en gebrek aan verantwoordelijkheid.
Conclusie:
Deze Hisense QLED TV lijkt op papier een geweldige deal, maar door de matige local dimming en backlightproblemen is de beeldkwaliteit niet wat je mag verwachten van een FALD-TV. Als je op zoek bent naar een TV met echt diepe zwarttinten en goede dimming, raad ik aan om naar een ander merk te kijken.