Waarschuwing: ik bespreek hier mijn eigen ervaringen met dit product, beschouw dit niet als een objectieve productreview maar als mijn ervaring met het product. Dat voorkomt teleurstellingen.
Ik heb deze kaart gekocht voor 31 euro en 30 eurocent, een lager bedrag dan waarvoor hij nu in de pricewatch staat. Ik kocht deze kaart vanwege een gebrek aan SATA poorten, mijn moederbord heeft er zes maar die waren allen al in gebruik. Ik had geen behoefte aan RAID mogelijkheden aangezien ik dit softwarematig wil toepassen vanuit Windows Server 2008 R2 zo dat ik makkelijk van controller kan wisselen zonder dat ik een nieuw array aan moet maken.
De gebruikte schijven zijn tweemaal Samsung EcoGreen F2 EG 1.5TB 5400RPM 3.5", deze staan dus in softwarematige RAID1.
Featureset
Over de featureset valt vrij weinig te vinden, je krijgt een kaartje met twee SATA poorten en daarbij ook twee SATA kabels. Verder zit er een low profile bracket bij en een CD waar vermoedelijk de drivers op staan. De kaart is plug&play dus je zal in de meeste gevallen geen driver CD nodig hebben, enkel bij oudere besturingssystemen. Op de CD zelf staat dan ook dat hij voor 2000, XP en 2003 is.
Prestaties
De doos zelf claimt een maximale bus snelheid van 500MB/s, aangezien ik niet in het bezit ben van een razendsnelle SSD zal ik nooit weten of dit behaald kan worden. Het is ook het theoretisch maximum van het PCI-E slot dus het zal wel kloppen.
De kaart heeft twee SATA 6Gb poorten waarover een maximum snelheid van 600MB/s gehaald kan worden. Voor de duidelijkheid, gezien het gaat om een SATA aansluiting betekent dat 6Gb gelijk staat aan 600MB.
De prestaties in de praktijk blijken ook prima te zijn. Ik beschik zelf niet over zeer snelle schijven of snelle SSD's en ik heb ook de mogelijkheid niet mijn hardeschijven te short stroken dus ik kan het enkel met mijn productieschijven testen. Ik heb een HD Tune Pro leestest uitgevoerd omdat ik hierbij de hoogste snelheden verwacht en als de kaart deze snelheden aan kan dan zal schrijven ook prima lukken.

Leestest met schijf 1

Leestest met schijf 2
De prestaties zijn consequent met beide schijven hetzelfde en de schijven presteren naar mijn idee optimaal waardoor blijkt dat de Rocket 620 ze in ieder geval niet tegenhoud in de prestaties.
Een schijftransfer van de software RAID5 array aangesloten op mijn moederbord naar de software RAID1 opstelling op de Rocket 620 gaat met een gemiddelde snelheid van 60MB/s, dat is naar mijn idee een prima prestatie.
Overig
De stabiliteit en betrouwbaarheid zit in orde, de kaart word netjes herkend en heeft op geen enkel moment problemen opgeleverd.
Drivers en ondersteuning kan niks anders dan een zeer goed krijgen als het om plug&play gaat, simpeler dan dat wordt het namelijk niet.
Ik ben tevreden met deze kaart, de prestaties zijn goed te noemen, zeker voor het bedrag, en installatie en gebruik is zeer eenvoudig. Ik heb deze kaart gekocht met als doel het aantal SATA poorten uit te breiden en dat is me gelukt zonder te moeten inleveren op snelheid.