€ 81,- bij bol

JBL Tune Flex 2 (Blauw) Review

Macovzki
27 januari 2025, laatste update op 27 januari 2025, 451 views Rapporteer Product gekocht

JBL Tune Flex 2 (Blauw)

Als upgrade voor m'n Zeeman bt dopjes van €10,-, dat is dan ook m'n enigste vergelijkings materiaal.
Geluid is prima maar ik had meer verwacht. Noise cancelling en Ambient Aware zorgen met bepaald omgevingsgeluid voor lichte achtergrond ruis, dus dat is wel erg jammer.

Pluspunten

• Lange accuduur
  • Geluid klinkt prima...
  • Leuk blits kleurtje

Minpunten

• Noise cancelling valt tegen
  • .. maar had beter verwacht voor €100,-
  • Dopjes soms lastig uit doosje te peuteren
  • Rubber opzet stukjes bieden weinig meerwaarde

3 van 5 sterren (Voldoende)
Deze dopjes heb ik gekocht als vervanging van m'n €10,- dopjes van de Zeeman en voor een paar dopjes die 10x zo duur zijn had ik wel beter verwacht. Het geluid is prima maar niet echt veel beter dan de andere dopjes. Ik heb ook weleens bedrade, 'classic' verweggiestan dopjes gehad van €15,- die echt beter klonken dan deze.

Er zitten 3 setjes rubber opzet stukjes bij om voor een beter seal te zorgen wat het geluid misschien zou verbeteren en de noise cancelling beter zou laten werken. Voor mij paste alleen de kleinste opzet stukjes omdat ik een kleine gehoorschelp/gehoorgang heb. De andere opzet maten zorgden er alleen maar voor dat de dopjes snel uitvielen. Zobiezo gaan deze dopjes bij mij snel verkeerd zitten tijdens bijv het eten of praten. Dan verschuiven ze slechts miniscuul maar je merkt het wel in het geluid/de bas verdwijnt en dat is gewoon irritant. Over de ANC gesproken, dat zorgt voor een irrtant wit ruis geluid met bepaald omgevingsgeluid. Lekker handig, noise cancelling wat geluid van buiten tegenhoud en binnenin voor ruis zorgt.. Dan maar Ambient Aware aan waarbij de microfoons het omgevingsgeluid doorgeven via de dopjes maar ook daar zit soms achtergrond ruis in! Erg jammer. Je kunt er ook niet voor kiezen geen van de 2 modus te gebruiken, het is het een of het ander.

Verder nog 1 dingetje en het is echt mierenneukerij maar het viel me gewoon op in vergelijking met de goedkope dopjes: soms zit je echt te friemelen met de dopjes om ze uit de case te krijgen. Ze zitten een beetje diep in de case, zijn van glad plastic en dat in combinatie met droge vingers zorgt er dan voor dat je soms echt staat te pielen om ze te pakken te krijgen. Het klinkt als mierenneuken maar op een gegeven moment dacht ik bij mezelf 'wat is dit toch een stom gedoe'. Ook iets wat met de andere dopjes nooit gebeurd want die steken verder uit.

Wat ik wel fijn vind is dat de plek waar de touch bediening zit heel duidelijk is en dat je daar niet per ongeluk met je vinger zal zitten als je ze in doet of even weer wat aan drukt ofzo. Daar is goed over nagedacht. En dan nog de accuduur, ik heb het niet gemeten maar ze gaan lekker lang mee, daar is niks mis mee.

Al met al niet perse slechte dopjes maar voor het bedrag had ik gewoon beter verwacht. Ik heb ze dan ook geretourneerd. De zoektocht gaat verder.

Heb jij ook een JBL Tune Flex 2 (Blauw)?