€ 69,37 bij Proshop.nl

Yeelight Beam RGBIC Light Bar 2-Pack Review

27 januari 2025, laatste update op 27 januari 2025, 214 views Rapporteer

Heb je de Yeelight Beam RGBIC Light Bar nodig op je bureau? Ja. Kort maar krachtig, maar het echt een leuk product welke goed werkt en echt iets unieks toevoegt aan het, vaak toch wat saaie, bureau.

Toch is het niet alleen maar geweldig, want er zit een soort buzzend geluid in zodra je hem aan zet. De app werkt niet als je ze aanzet met de knop, en je hebt weer een nieuwe app nodig om het te gebruiken. Erg irritant.

Toch vind ik de Yeelight Beam RGBIC Light Bar zeker de moeite waard. Het is een investering, maar het knapt je bureau zeker op.

Pluspunten

• Minimalistisch en strak design
  • Accessoire om de headset netjes te plaatsen op het bureau
  • Music/Game flow
  • Spraakassistent werkt erop

Minpunten

• Buzzend geluid zodra de Yeelight Beam RGBIC Light Bar aan zet
  • Aanzetten met de knop? Dan is er geen verbinding met de app.
  • Wederom een nieuwe app nodig om het te gebruiken

Een game kamer/kantoor is niet compleet als er geen RGB verlichting is. Yeelight heeft al verschillende producten op de markt die het kantoor mooier kunnen maken, en de Yeelight Beam RGBIC Light Bar is een nieuwe aanwinst in. Je krijgt 2 mooie, dunne, strakke RGB lampen welke je gemakkelijk op het bureau weg kan werken achter het scherm of in de hoeken.

Werkt het goed? Verlicht het echt of is het meer voor de sier? Wat hebben deze twee RGB lampen te bieden? We kijken wat de Yeelight Beam RGBIC Light Bar te bieden heeft.

Introductie

Ik vind het altijd wel wat hebben als er wat RGB lampen in een game kamer zitten. Nou kan ik mijn game kamer eigenlijk niet zo noemen en is het meer een kantoor, maar de Yeelight Beam RGBIC Light Bar voegt toch net dat beetje extra toe.

De twee lampen passen perfect achter mijn scherm waardoor de muur erachter op een subtiele, maar mooie manier verlicht wordt tijdens het gebruik van de computer. Via de app kun je nog kiezen welke verlichting je wilt. Is dit product de moeite waard? In de conclusie komen we daar op terug.

Specificaties

Specificaties zeggen niet alles. Ik had bijvoorbeeld nog niet gehoord van RGBIC (hierover later meer). Wat vooral eruit springt is de brede support voor spraakassistenten en de Game Synchronisatie die erop zit. Dit betekent dat je de Yeelight Beam RGBIC Light Bar kan laten syncrorniseren met de game. Dit geeft toch wel een hele mooie ervaring waardoor je nog meer opgaat in de game.

Specificaties:
Merk: Yeelight
Model: Beam RGBIC Light Bar
Kleuren: 16 miljoen
Technologie: RGBIC (Red, Green, Blue, Integrated Circuit)
Spraakassistent: Google Home, Amazon Alexa, Apple HomeKit, Matter, Samsung Smartthings
Flows: Ja, music flow & game flow
Game synchronisatie: Ja, Overwolf, RazorChroma, SingalRGB
Applicatie: Yeelight

Unboxing

Ze hebben zeer goede inpakkers bij Yeelight. Alles zit strak ingepakt en past precies in de doos. Beide voeten zitten apart verpakt, met daaronder beide RGBIC balken. De kabels, stekkertjes, en hoofdtelefoon opzetstukje zitten daar weer boven. In het midden van de verpakking zit nog de handleiding.

Het geheel geeft een goede, premium indruk. Het ziet er allemaal netjes verpakt en verzorgd uit. Iets wat ik in het verleden niet van Yeelight gewend was. Daar was het een goedkoop alternatief waar de verpakking niet altijd de volle aandacht kreeg. Goed dat ze dat, helemaal voor deze prijs (€89,95 bij Techpunt.nl), nu wel gedaan hebben.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/qS0_qZj8N3ZQUi9h8gjfi1qBPng=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1TCwy8fEcvnXQ38YwQzGpey8hlvsHJEfsY5TPnejJW74k0flhV.jpeg?f=620xautoAfbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/bc14ryPcl7M-xz5pknev9utHWL0=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1TCwy8fqSyvza1640HESMokghyhTz78Oi1UgkCK3AIpOoFUq4q.jpeg?f=620xautoAfbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/suvghVB9aAEwRjxZrgxEnCQyeCc=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1TCwy8z7QvDA67DsjhDmwvreU6tz229CZMyhp8f2dNuDuhdnZ7.jpeg?f=620xautoAfbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/UUuZMfJxgIiYuL-Wn1G6_jNq4X0=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1TCwy86RYrf9XpagYnp6bgFxJpIBkhQxnbjuNnl4B6P3awVaZE.jpeg?f=620xautoAfbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/W4P3yJ_qjNugjrFCkIQXwwCF-Kk=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1TCwy8PCczKA1fbjY6df7XC7aKasr4qu0LTVDWtNDvxRrPQHFA.jpeg?f=620xauto

Hardware & Design

Persoonlijk vind ik de Yeelight Beam RGBIC Light Bar een erg mooi en strak design hebben. Geen gekke poespas, maar een mooi minimalistisch design.

In elkaar is hij ongeveer 40cm hoog met een voet van 10cm in diameter. In de voet zit ook RGB! Hierdoor heb je een mooi compleet licht wat erg strak eruit ziet. Door het kleine, strakke design past het in vrijwel elk interieur.

Bonus! Er zit een opzet stukje op waardoor je je headset netjes op een van de beams kan plaatsen. Hierdoor blijft het bureau netjes zonder rommel.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/W4P3yJ_qjNugjrFCkIQXwwCF-Kk=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1TCwy8PCczKA1fbjY6df7XC7aKasr4qu0LTVDWtNDvxRrPQHFA.jpeg?f=620xautoAfbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/0Zf5lPUU4urX2OZX7fL9U_1Pb-s=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1TCwy8rQY8KMswseIPf0qEtiTZBU4REcoV9P6EPpybYHYFc4HH.jpeg?f=620xautoAfbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/kBCWcJKMxGFUurwVsaB3JZz0DhQ=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1TCwy7Kr1UOJfG8hi585qsqjaZmw7l8BtPyi8QLPLXfes8sr8x.jpeg?f=620xautoAfbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/ZR99_P7vipzKbMcDrBS-GpZTMzc=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1TCwy7KluvJhG8yogmc7IHUPGsGJBSW87EUsgGp37gRj83wmyI.jpeg?f=620xauto

Software

Een heel groot minpunt. Je hebt wederom een andere, nieuwe app nodig om het product te gebruiken. De normale Yeelight app lijkt niet te werken met de Yeelight Beam RGBIC Light Bar. Elke keer een nieuwe app voor een nieuw product, moe wordt ik ervan.

Inplaats van de Yeelight Classic, heb je voor de Yeelight RGBIC Light Bar de Yeelight app nodig.
Hoe maak je verbinding?
Het toevoegen van de Yeelight RGBIC Light Bar is simpel. Als eerst is het aan te raden om even een reset te doen zodat je zeker weet dat er geen apparaten gekoppeld zijn. Zodra je de power aangesloten hebt, moet je binnen 1 minuut na het aansluiten 5 seconden lang de knop ingedrukt houden. Dit zorgt ervoor dat het apparaat gereset wordt.

Je kunt hem nu via de app toevoegen via het plusje rechtsboven in de Yeelight applicatie.

Features

Het geven van wat licht is natuurlijk niet genoeg. Een RGBIC accessoire voor gamers moet meer bieden. Gelukkig heeft Yeelight geluisterd! Er zit meer op dan wat gekleurde LED lampjes.
RGBIC
Is dit een feature? Ja, ik vind van wel. Het is de duurdere optie, als we vergelijken met RGB. RGBIC staat voor Red Green Blue Integrated Circuit. Dit houdt in dat je meer controle hebt over hoe de LEDs werken in het product, en dat je een betere performance kan verwachten.

Doordat RGBIC is opgedeeld in verschillende segmenten, kan je meer customizen aan hoe de LED strip, of in dit geval de Yeelight Beam RGBIC Light Bar, reageert. Je kan bijvoorbeeld een aparte kleur in elk segment doen.

Mocht je over een iets hoger budget beschikken, dan is RGBIC zeker de moeite waard. Wil je het zo goedkoop mogelijk houden, ga dan voor een RGB LED strip.

Music/Game Flow
Mocht je willen dat de Yeelight Beam RGBIC Light Bar geïntegreerd werkt met de game die je speelt, dan kan dat! Je kunt dat instellen en regelen via RazorChroma, SignalRGB, en Overwolf. Hierdoor past dit product echt perfect in je game step up.

Ook kun je Music Flow gebruiken om de Yeelight Beam RGBIC Light Bar te laten reageren op de muziek die afgespeeld wordt. Zet je de RGBIC Light Bars in de woonkamer tijdens een feestje, dan heb je echt een leuk werkend product welke reageert op de huidige muziek die afgespeeld wordt.
Spraakassistant
Hoe makkelijk is het om aan Google of Alexa te vragen om even de lampen aan te doen? Dat kan gelukkig ook met de Yeelight Beam RGBIC Light Bar. Dit had ik eerlijk gezegd ook wel verwacht aangezien Yeelight lampen al sinds jaar en dag spraakassistent integratie hebben. Toch is het goed om te zien dat het ook op dit product is gezet.

Er zit support op voor Google Home, Apple HomeKit, Matter, Amazon Alexa, en Samsung Smartthings.

In dagelijks gebruik

Wat een aanwinst is dit op het bureau. Het ziet er strak uit, de verlichting is mooi en subtiel, maar het valt zeker weten op.

Het enige storende is dat er een soort buzzend geluid uit komt zodra je de Yeelight Beam RGBIC Light Bar aan zet. Nou game ik met een headset op en hoor ik het niet, maar zonder headset is dit toch best wel storend.

Het aanzetten of uitzetten is ook iet wat lastig. Zet je hem bijvoorbeeld aan met de knop, dan kan je hem niet uitzetten via de app. Het lijkt wel alsof hij dan geen verbinding maakt met de applicatie. Zet je hem aan met de applicatie, dan kan je hem wel gewoon via de app uitzetten.

Is dit product de moeite waard? Ja. Ondanks de kleine te kort koningen, of irritatie puntjes vind ik het toch een geweldig product om te gebruiken of aan te hebben op mijn bureau. Tijdens het gamen biedt het toch net wat extra’s en ziet het er gewoon echt goed uit.

Het buzzend geluid is storend, als je geen koptelefoon op hebt. Dit is wel iets wat eigenlijk echt niet kan in zo een product. Het niet kunnen gebruiken van de app als je hem handmatig aanzet is meer irritant. Wat wel een doorn in het oog is, is het moeten downloaden van een nieuwe applicatie. Het werkt niet op de standaard applicatie van Yeelight.

Toch zou ik het aanraden. Het maakt elk bureau leuker, mooier, en net iets unieker. De prijs is hoog (€89,95 bij Techpunt.nl), maar als het eenmaal staat, ziet het er erg goed uit. Ook kan je je koptelefoon mooi plaatsen op het meegeleverde headset stukje. Goed over nagedacht en gericht op de gamende groep gebruikers.

Heb jij ook een Yeelight Beam RGBIC Light Bar 2-Pack?